Punts Verds

Què són?

Els Punts Verds són instal·lacions municipals destinades a la recollida selectiva de residus urbans d'origen domèstic, ubicades en zones estratègiques del disseminat, ben comunicades, integrades en l'entorn i amb zona d'aparcament per facilitar el dipòsit dels residus.


Els residus s'han de dipositar prèviament separats, en els contenidors que corresponguin, per tal que posteriorment siguin objecte de reciclatge.

 

Què es pot dipositar?

- Residus orgànics
- Envasos lleugers
- Paper i cartró
- Envasos de vidre
- Oli Vegetal
- Roba i calçat
- Restes de jardineria

Qui pot utilitzar-lo?

Aquestes àrees estan destinades a l'ús exclusiu dels particulars per a residus domiciliaris.


Les empreses i professionals que produeixin restes de jardineria han d'anar a Ramblars; o en cas de runes, contactar amb un gestor autoritzat per la seva retirada.


Per desfer-te de mobles i efectes pots sol·licitar el servei gratuït de recollida, trucant al 900.102.149, o bé pots portar-los a l'Ecoparc.

 

Normes d'utilització dels Punts Verds

  1. Els Punts Verds són d'ús exclusiu per als ciutadans, empreses i comerços de Xàbia. Està prohibida l'entrada de residus generats fora del municipi.
  2. Es prohibeix l'estacionament de vehicles, dins o fora del recinte, per més temps del necessari per deixar els residus.
  3. Es prohibeix la manipulació o retirada de residus, tant dels contenidors com del recinte dels Punts Verds.
  4. Està prohibit el dipòsit de residus de jardineria i similars provinents de l'activitat lucrativa de jardiners i altres professionals. Aquests residus es gestionaran conforme s'establisca en la seua corresponent ordenança.

 

On estan?

Fes clic aquí per veure les ubicacions dels Punts Verds, o per localitzar el Punt Verd més proper al teu domicili.