Exposició "Pobladores d'art". Dones artistes rurals de la Marina Alta

Mes informació

Hora: Sense especificar

Zona: Museu Arqueològic i Etnogràfic Soler Blasco

23/02/2024 al 24/03/2024 /

Pobladores d’Art, naix de la necessitat col·lectiva de conéixer i reconéixer a les dones artistes de l’entorn rural de la Marina Alta, eixint dels cànons establers de cultura turística i massificada, que pateix aquesta zona a la costa, però que mor lentament a les muntanyes. Per aquesta raó, posem al centre la nostra cultura, arrels i la realitat que vivim les dones artistes de la comarca.

Exposicions

Les dones artistes ens hem ajuntat per poblar tot el territori d’art, amb una perspectiva reivindicativa, transgressora i inclusiva, on abracem l’art contemporani, però també el tradicional. Una simbiosi entre la modernitat i la recuperació de les arrels.

És per això, que es vol crear un espai que no està, un lloc on les dones puguem concebre el nostre art com és: un mitjà d’expressió, a més d’una feina que s’ha de dignificar, amb visibilitat i reconeixement real.

Amb aquest projecte manifestem «la nostra voluntat de crear memòria col·lectiva a l'àmbit artístic/cultural, despertant consciència i reflexió a través del canvi i l'experimentació com a canal d'expressió corporal, emocional i visual. Deixant un llegat transformador que perdurarà al que és intangible, al desig i a l'amor pel nostre territori».

Per nosaltres l’art bombeja com un cor que vol dur aire i sang a totes les parts d’aquesta terra, d’aigua i muntanya, aquesta terra d’artistes amb ànima ardent d’explorar l’art que habita en la Marina Alta.

Per aquesta raó, la primera intervenció que fem com a col·lectiu és una exposició multidisciplinària, on presentem un tast amb les artistes que arranquem Pobladores d’Art. Un espai on s’intentarà remoure els sentits, des de l’experiència visual i sonora. On comptarem també el dia de la inauguració amb música en directe, performances, poesia i més sorpreses. Anoteu la data del 23 de febrer a les 19:00, al Museu Arqueològic i Etnològic Soler Blasco de Xàbia, per arrancar aquest projecte artístic.