Reunió de treball entre el gerent de l'Epsar i l'alcaldessa, Rosa Cardona

12 ago 2024

L'alcaldessa de Xàbia, Rosa Cardona, ha mantingut una reunió de treball amb el gerent de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (EPSAR), José Aparicio. Durant la trobada, s'ha realitzat una anàlisi exhaustiva de les instal·lacions de l'EBAR de l'Arenal i el seguiment a l'expedient del terciari de l'Estació Depuradora d'aigües residuals (EDAR).

En la reunió, s'han comentat les millores per a les instal·lacions de l'EBAR de l'Arenal (Estació de Bombeig d'Aigües Residuals) del sistema de sanejament i depuració de Xàbia que s'executaran en els pròxims mesos. Entre les mesures es troben:

  • Substitució de Bombes Submergibles: Es proposa reemplaçar les tres bombes submergibles actuals, que impulsen a l'emissari submarí de l'Arenal, per noves bombes amb impulsor inastacable tipus N. A més, s'implantaria un programa anti embós que permeta anticipar-se i detectar sobreconsumos per embós parcials, amb capacitat per a detenir la línia o revertir el sentit de gir per a facilitar el desembossar.
  • Millores en Infraestructures

Substitució de la porta metàl·lica d'accés a la sala on es troba el tamís caragol transportador- compactador de residus, a causa de la seua falta d'estanquitat.

Reemplaçament de les tapes metàl·liques dels pous de bombes, que presenten corrosió, per tapes equivalents de PRFV per a garantir l'estanquitat.

  • Monitoratge i Seguretat:

Dotar a l'EBAR de l'Arenal d'un equip propi per a supervisar el funcionament amb registres en temps real.

Implementar un tancament anti-vandalisme per a protegir les instal·lacions.



D'altra banda, també el gerent de l'EPSAR, ha confirmat a l'alcaldessa que els plecs del projecte de l'ampliació de l'EDAR de Xàbia estan finalitzats i es preveu que siguen publicats el mes de setembre, fet que conduirà a la construcció per a convertir l'estació depuradora de Xàbia en un sistema terciari amb la reutilització total de les aigües.

L'alcaldessa per la seua part li ha traslladat que la setmana que ve s'inicien els treballs de manteniment de pluvials i clavegueram de cara a les tempestes i danas de finals d'estiu i la necessitat de mantenir una bona coordinació entre les administracions.