Més 3.000 persones gaudixen del recital d'Ainhoa Arteta i Luis Santana

08 ago 2024

Més de 3.000 persones van gaudir del recital a càrrec d'Ainhoa Arteta i Luis Santana en la plaça de la Constitució que es va transformar en un teatre a l'aire lliure amb les òperes i sarsueles que els dos cantants van interpretar.

 

La veu de la soprano va seduir a tots els assistents amb un llibret en el qual va combinar les actuacions individuals amb els duetos, en tots dos casos amb l'acompanyament al piano de Víctor Carbajo.

 

La soprano basca va interpretar obres d'ahir i avui, com ‘Sole e Amore’ de Gioacomo Puccini, ‘O mio Babbino Car’, ‘Dos cantares populars’, ‘Alfonsina i la mar’ (d'Ariel Ramírez) i ‘La Taràntula’ (Gerónimo Giménez).

 

Per part seua, Luis Santana es va coronar amb una interpretació magnífica del ‘Nessun Dorma’ de Giacomo Puccini, ‘La Fioraia Fiorentina’ de Gioacchino Rossini; ‘La Plorona’ d'Andrés Henestrosa, i la cançó ‘Lliure’ de Nino Bravo que va comptar amb l'acompanyament del públic.

 

Els dos artistes van interpretar en dueto ‘La C Darem la Mame’ de Wolfgang Amadeus Mozart, Al·leluia de Leonard Cohen, una adaptació que va fer a l'espanyol la pròpia Arteta durant els mesos durs de la pandèmia de la COVID-19; així com ‘Filla de la lluna’ del mític dels 80’s Mecano. Finalment, van interpretar ‘Totes les mañanitas’ del mestre Manuel Penella.

 

L'actuació va concloure amb la interpretació de ‘Granada’, que el baríton va transformar en els primers compassos a “Xàbia”, la qual cosa va fer les delícies de tots els assistents.

 

Després del concert, l'alcaldessa, Rosa Cardona i la regidora de Cultura, Mavi Pérez van felicitar els tres músics per la seua interpretació i es van fer una fotografia amb ells i la coordinadora de Cultura, Irene Buigues.