Les festes en honor a la Mare de Déu de Loreto seran del 24 d'agost al 8 de setembre

09 ago 2024

La Comissió de Festes de la Mare de Déu de Loreto va presentar ahir el Llibre de festes que dona el tret d'eixida a les festes patronals del barri de Duanes de la Mar que se celebraran del 24 d'agost al 8 de setembre.

 

El llibre de festes és un reflex de les nostres festes i d'una Xàbia que mira a la mar, arreplega la història, cultura, devoció i l'alegria dels xabieros i xabieres. En el llibre la Comissió inclou 19 articles i col·laboracions, i la seua portada ha sigut dissenyada per la #xiquet Uma Bulim del col·legi Trenc d’Alba.

 

Aquest 2024 els mayorales i mayoralesas són Leticia Bisquert Buigues i Daniel Pérez Barton; Laura Femenía Pastor i Antonio Mayans Ferrer; José David Bou Sala i Teresa Buigues Ros; Eloy Costa Pedrós i Noelia Ahuir Buigues; Fernando Mas Mas i Natalia Pérez Barton.

 

En la presentació, el president de la Comissió, Vicent Gavila, va destacar que el llibre “reflecteix el treball d'un any que la Comissió ha dedicat perquè la benvolguda Verge de Loreto tinga les festes que es mereix”.

 

La programació és variada i per a tots els públics i compte –va subratllar Gavilá- “amb la inestimable col·laboració de totes les penyes marineres, comerciants, clubs esportius, entitats locals i comerços que ho fan possible”.

 

En l'acte la regidora de Festes, Mavi Pérez, va destacar que les festes de la Mare de Déu de Loreto “són les festes patronals del nostre poble” i va posar en valor el treball de la Comissió per a elaborar un llibre que està “nodrit d'articles i col·laboracions”. Pérez va remarcar que la programació “està pensada i feta per a #xiquet i majors”, amb algunes novetats

 

Per part seua, l'alcaldessa, Rosa Cardona, va assegurar que les penyes, mayorales i mayoralesas i la Comissió “feu un gran equip per a fer una festa gran i que tot el poble puga gaudir-la” i una prova d'això és aquest llibre amb la programació que ja podem “delecte de la seua lectura tots a la fresca”. Cardona es va referir a alguns dels articles i col·laboracions i va assenyalar que “ens permeten recordar i ens porten records com La Porquejà”.

 

Destacats de la programació de festes

 

24 d'agost: presentació de les festes

27 d'agost: Taller de danses tradicionals

2 de setembre: Planetari itinerant per als xiquets i xiquetes

5 de setembre: Concurs de paelles i Nit de Ronda als mayorales i mayoralesas

7 de setembre: Dia del Santíssim Crist de la Mar

8 de setembre: Dia de la Mare de Déu de Loreto