Les unitats canines de les Policies de Benidorm i Xàbia fan una exhibició a un grup de joves ucraïnesos

08 ago 2024 Els joves estan passant uns dies en el municipi de la mà de l'associació Cultura contra les bales

Des de fa uns dies un grup de 30 joves ucraïnesos amb edats compreses entre 14 i 17 anys estan gaudint d'una estada a Xàbia de la mà de l'associació Cultura contra les Bales.

 

L'estada els permet un respir de la guerra que hi ha al seu país i gaudir de la seua joventut. Per al que l'associació ha comptat amb la col·laboració de diverses entitats socials de Xàbia, així com la Policia Local de Xàbia.

 

De fet, durant la jornada d'ahir, els joves van poder conèixer de prop les unitats canines de la Policia Local de Xàbia i la de Benidorm. Els agents van explicar com funciona la Policia Local i els agents de les unitats canines van realitzar una xicoteta exhibició, en el cas de la unitat xabiera amb els agents “Kosmo” i “Khalan”.

 

La trobada va ser molt enriquidor punt per als agents que van participar com per als joves, que van traslladar les dificultats i riscos que viuen a la seua ciutat d'origen. De #ací la importància d'aquests programes que promou l'associació Cultura contra les Bales.

 

Després d'aquesta trobada, el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Ortolá, ha agraït la predisposició que per a aquestes accions té sempre “la nostra Policia Local” i ha subratllat el paper que fa l'associació perquè “els joves puguen desconnectar durant uns dies de l'infern que viuen al seu país”. Ortolá ha recordat a més que tant el seu departament com la resta de l'Ajuntament està a la disposició d'aquesta associació “per al que necessiten” i ha agraït el suport que està donant “de manera silenciosa” el conjunt del poble de Xàbia.

 

Per part seua, des de l'associació, han volgut traslladar el seu agraïment pel suport i ajuda del poble de Xàbia i que qualsevol persona que vulga col·laborar es pot posar en contacte amb ells a través dels seus perfils en xarxes socials.