Unes 4.000 persones gaudeixen del XXII festival internacional de Jazz de Xàbia

07 ago 2024

Unes 4.000 persones han gaudit aquests dies de la XXII edició del festival internacional de jazz de Xàbia “Xàbia Jazz”, una edició que ha comptat amb la presència de Paquito de Rivera, Marc Copland i Nina Dinamita & la Swing Milícia.

 

Ahir la formació que encapçala Claudia Ferrández, al costat de Lucía Bisquert (trombó), Rosana Díaz (saxo), Adriano Tortora (piano), Tico Porcar (bateria), Borja Flores (contrabaix), va tancar el festival amb ritmes de swing que van tenir l'acompanyament de l'escola de ball Lindy Hop de la Marina.

 

El diumenge, va ser el torn de Marc Copland Quartet. Copland va demostrar la seua habilitat amb el piano, en un concert coral en el qual es va fusionar amb els seus companys; el saxofonista belga-estatunidenc Robin Verheyen, el baixista Drew Gress i el bateria Fabrice Moureau. La seua música va captivar a tot el públic.

 

L'obertura del festival va ser a càrrec de Paquito de Rivera, que va acudir al certamen amb un quintet compost per Pepe Rivero (piano), Reinier Elizarde “El Negrón” (contrabaix), Yuvisney Aguilar (percussió) i Sebastián Laverde (vibràfon).

 

De Rivera es va mostrar molt content de poder participar en el Xàbia Jazz, i es va bolcar per a donar-ho tot de si, davant el nombrós públic assistent. Amb algunes peces musicals creades al costat del seu amic Chucho Valdés, que fora el cap de cartell de l'edició 2022.

 

Després del festival, la regidora de Cultura, Mavi Pérez, va voler agrair “la grandíssima” resposta de tots els veïns i veïnes, així com visitants que han van omplir la plaça de la Constitució “en les tres jornades dels concerts”.

 

L'edil també va posar en valor el treball realitzat pel departament de Cultura per a “tirar avant aquest festival” que suposa un gran esforç d'organització i coordinació, un treball que ha liderat Irene Buigues, al capdavant de tot l'equip de la regidoria.

Així mateix, va subratllar la decisió de mantenir gratuïts els concerts del Xàbia Jazz i que per a sufragar part del cost de tot el festival el Consistori ha rebut una ajuda del Patronat de la Costa Blanca dins de la línia “Subvencions a Ajuntaments de la Província d'Alacant: Línia 2: Promoció de l'oferta turística 2024” per import de 5.220 euros.