L'alcaldessa Rosa Cardona signa un conveni per a fer costat al sector pesquer de Xàbia

06 ago 2024

En un esforç per donar suport al sector pesquer de Xàbia durant un període de dificultat econòmica, l'alcaldessa Rosa Cardona ha signat avui un conveni clau amb la Confraria de Pescadors de Xàbia i l'empresa municipal d'aigües, Amjasa. Aquest conveni estableix una reducció significativa en el cost de l'aigua, la qual cosa representa un alleujament de més de la meitat del cost habitual per a un sector que enfronta l'augment dels costos de les matèries primeres.

 

L'acte de signatura es va dur a terme aquest matí a l'Ajuntament de Xàbia, amb la presència de Rosa Cardona, en el seu doble rol d'alcaldessa i regidor d'Agricultura i Pesca, juntament amb l'edil de Cicle Hídric, José Marcos Pons. La mesura cerca oferir un respir econòmic als pescadors locals, permetent-los mitigar els impactes de l'increment dels costos operatius.

 

"Per al govern de Xàbia, és fonamental recolzar als nostres sectors productius, i la pesca és un d'ells. Aquest conveni reflecteix el nostre compromís amb els pescadors que són part vital de la nostra identitat i economia local", ha subratllat Cardona. "El sector pesquer no sols és essencial des d'un punt de vista econòmic, sinó també cultural i tradicional per a Xàbia", va afegir.

 

Per la seua part el president de la Confraria, Rafael Serrat Cholbi, ha destacat que era una demanda històrica delos pescadors de Xàbia que ha sigut escoltat per aquesta alcaldessa i és d'agrair.

 

L'acord amb Amjasa no sols garanteix un preu accessible per a l'aigua, sinó que com ha explicat Pons, també reforça la col·laboració entre les institucions locals i el sector pesquer, reafirmant el compromís de l'Ajuntament de Xàbia de cercar solucions que afavorisquen la sostenibilitat i el desenvolupament d'aquest sector crucial.

 

Aquesta acció és part d'un esforç més ampli de l'Ajuntament per a oferir suport a diversos sectors econòmics del municipi que enfronten desafiaments similars i en el qual sempre trobaran suport institucional de l'actual govern.