Dues noves exposicions arriben a les sales municipals de Xàbia

01 ago 2024 Últims dies per a visitar la mostra dels alumnes de l'Escola de Pintura Mediterrània

Les sales municipals es renoven aquests dies, i acullen noves exposicions, a la casa del Cable es pot visitar durant tot el mes d'agost la mostra “Una volta” de Rocío Guerrero; mentre que a la Biblioteca del Centre Històric i el Museu Soler Blasco es podrà visitar a partir de demà l'exposició “De temor i seda, els talaies de la Costa”.

 

Rocío Guerrero presenta a la Casa del Cable una sèrie de pintures que arrepleguen el món de la fira. Un viatge perquè cadascun viva, experimente o recorde un moment fora de la realitat que es maquilla amb llums neó, distracció, soroll; alhora que mostra les seues dues cares oposades. D'una banda el moment de despreocupació i gaudi junt; per un altre el reflex de la vida del firaire, que té la incertesa com la seua realitat.

 

L'exposició es pot visitar fins al 25 d'agost a la Casa del Cable.

 

Per part seua, de la mà de la Càtedra Demetrio Ribes de la Universitat de València arriba a Xàbia l'exposició “De temor i seda, els talaies de la Costa”.

 

La mostra s'ha repartit entre el Museu Arqueològic i Etnogràfic Soler Blasco i la Biblioteca del Centre Històric, que s'endinsa a les torres de vigilància que es distribueixen al llarg de la costa de la Comunitat Valenciana. De les quals encara es poden veure dos a Xàbia, (Portitxol i Ambolo).

 

Aquestes talaies van formar un sistema coordinat de control del territori des de mitjan segle XIV, la seua construcció va ser impulsada pel temor a pirates i corsaris. És un patrimoni vinculat a la mar, a la vigilància i a la seguretat en la navegació, i a la dels habitants pròxims a la costa.

 

L'exposició serà inaugurada aquest dijous i es podrà visitar fins al 29 de setembre.

Finalment, fins al pròxim 4 d'agost es pot visitar la mostra dels alumnes de l’Escola de Pintura Mediterrània de Xàbia, que està inspirada en l'obra del genial pintor català Salvador Dalí.