Programa de Moros i Cristians Xàbia 2024

09 jul 2024

DISSABTE 13 DE JULIOL
08.00 h. Obertura i muntatge de Casals Festers.
19.45 h. Cercavila pels carrers de Duanes per a arreplegar, en les Kábilas i Casernes, als representants de les Filaes que participen en la Presentació. En arribar a l'avinguda del Furs, tret del coet anunciador i encesa oficial de les llums.
20.30 h. Vi d'honor oferit per la Filà Capitana BAHARIS al carrer Manuel Bordes Valls.
21.30 h. Presentació de les festes de Moros i Cristians 2024 en l'avinguda Lepant amb assistència d'autoritats municipals i festeres i actuant com a pregoner Don Enrique Bas Espinós. En finalitzar, gran actuació de l'Orquestra Gravity fins a les 04.00 h amb servei de barra a preus populars.

DIUMENGE 14 DE JULIOL
12.00 h. Xaranga i cercavila a càrrec de la Filà Schaitans recorrent els carrers de Duanes de la Mar per a celebrar el seu 25 aniversari.
20.30 h. XIX Concert de Música Festera en l'avinguda Lepant oferit per la Banda Simfònica de la Va unir Musical Casinense i l'el Centre Artístic Musical de Xàbia (Programa a part).

DILLUNS 15 DE JULIOL
21.00 h. Visita a la Platja de l'Arenal. Entraeta pel Passeig del Tennista David Ferrer. En finalitzar l'acte, tret d'un ram pirotècnic i refrigeri per a tots els membres de les Filaes participants cortesia del restaurant La Fontana, Posidònia i Nàutica Canal de la Fontana.

DIMARTS 16 DE JULIOL
20.00 h. Visita al Centre Històric recorrent les calles Príncep d'Astúries, Placeta del Convent, Verge de la Mercè, El Foguerer i finalitzant al carrer del Ravalet (Sant Jaume) on es realitzarà una ofrena de flors en la fornícula del nostre patró Sant Jaume. A continuació, ram pirotècnic.

DIMECRES 17 DE JULIOL
20.15 h. Ofrena de Flores a Sant Jaume. Començarà en l'Arcada Pius X i recorrerà els carrers Crist de la Mar, Andrés Lambert, avinguda Jaume I, Plaza Presidente Adolfo Suarez i Caleta finalitzant en la Parròquia La nostra Senyora de Loreto. En aquest mateix acte, es realitzarà una donació d'aliments per part de les Filaes i la Junta Central de Festes a Caritas.
22.30 h. Concurs de Paelles entre Filaes en l'avinguda Jaume I. Els ingredients seran cortesia de Supermercat Suma. L'acte estarà amenitzat per xarangues i hi haurà premi per a les tres millors paelles.
01.00 h. Entraeta informal dels dos bàndols Moro i Cristiano recorrent Duanes de la Mar i amenitzada amb xarangues. A continuació, recorreran les diferents Casernes i Kábilas juntament amb els membres de les Filaes i públic en general.

DIJOUS 18 DE JULIOL
12.00 h. Xaranga a càrrec de la Filà Almoriscos i Filà Contrabandistes recorrent els carrers de Duanes de la Mar.
21.00 h. Concentració a la Platja de La Grava del Bàndol Cristià a l'espera del Desembarcament del Bàndol Moro
21.30 h. Desembarcament del Bàndol Moro. Recreació de l'arribada de les tropes musulmanes amb tret d'arcabusseria. Actuant els especialistes de LEGEND i amb la col·laboració de l’Associació de Barques Tradicionals de Xàbia.
22.00 h. Ambaixada Mora i Rendició del Castell en el Passeig Jaume I. En finalitzar, entraeta dels dos bàndols per Jaume I.
24:00 h. Nit de xarangues a càrrec de la Junta de Festes de Moros I Cristians recorrent les diferents Casernes i Kábilas juntament amb els membres de les Filaes i públic en general.

DIVENDRES 19 DE JULIOL
12.00 h. Xaranga a càrrec la Filà Almoradins recorrent els carrers de Duanes de la Mar.
17.00 h. XXIV Trofeu Pepe Prats de Pilota Valenciana entre les diverses Filaes que es disputarà al carrer Verge de Loreto.
21.00 h. Batalla amb arcabusseria entre el Bàndol Moro i Cristiano a la Platja de la Grava.
21.30 h. Ambaixada i Reconquesta del Castell per part de Bàndol Cristià en el passeig Jaume I. Amb l'actuació dels especialistes LEGEND.
00.30 h. Discomóvil a càrrec de la Filà BAHARIS, amb l'actuació de Bit Sound, al carrer Manuel Bordes Valls.

DISSABTE 20 DE JULIOL
10.00 h. Aquajocs infantils en el Passeig Jaume I.
10.30 h. Repartiment de gelats i batuts oferits per les Bandereres Mora i Cristiana en el Passeig Jaume I.
11.45 h. Cercavila a càrrec de la Filà Capitana BAHARIS, càrrecs festers i Junta de Festes de Moros i Cristians, visitant les diferents Kábilas i Casernes.
18.45 h. Entrada de Bandes de Música recorrent l'avinguda Jaume I
19.30 h. Desfilada de Gala amb la participació de totes les Filaes encapçalat per les seues respectives Bandereres Mora i Cristiana. Obrirà el Bàndol Moro l'Ostentació de la Filà Schaitans amb motiu del seu 25 Aniversari i tancarà la desfilada la Filà Capitana BAHARIS.
23.30 h. Macro discomóvil SARAU PARTY MORA I CRISTIANA amb els dj’s La Gavi, Pablo Alemany, Criss Moreno i l'animació de MANS DE FOC en el Passeig Pintor Joaquín Sorolla fins a les 04.00 h. Hi haurà servei de barra a preus populars.

DIUMENGE 21 DE JULIOL
09.30 h. Diana Contrabandista per a celebrar el seu 25 aniversari. Recorregut: Carrer Pius X, Plaza Adolfo Suarez, avinguda Jaume I i carrer Sevilla. En finalitzar, esmorzars fester amenitzat amb xaranga.
11.15 h. Concentració en la Kábila de la Filà Capitana BAHARIS per a realitzar una cercavila pels carrers de Duanes acompanyant als càrrecs festers fins al temple parroquial.
12.00 h. Celebració de la missa solemne en honor a Sant Jaume i en memòria dels nostres difunts.
13.00 h. Xaranga a càrrec de la Filà Trabuquers i la Filà Contrabandistes pels carrers de Duanes de la Mar.
18.00 h Entrada de Bandes de Música. A continuació, en el Passeig Jaume I, Trobada de Bandes de Música interpretant totes elles el Pasdoble XÀBIA i dirigides per Gonzalo de la Guia, director del Centre Artístic de Xàbia.
19.00 h. Desfilada de Gala dels bàndols Moro i Cristiano tancant l'ostentació de la Filà Capitana BAHARIS. En finalitzar es dispararà una mascletà nocturna des de la Platja de la Grava.