La Policia Local implica els empresaris i veïns de la Granadella i Portitxol en l'aplicació del Pla de Protecció contra incendis

02 jul 2024

La regidoria de Platges i la Policia Local van organitzar una xarrada el divendres a la Granadella amb la finalitat d'implicar els veïns i empresaris d'aquesta cala i la del Portitxol en les mesures de protecció incloses en el Pla d'Autoprotecció elaborat per l'Ajuntament fa uns anys.

 

En un any tan sec com aquest, la seguretat de les platges i de tots els que les gaudeixen és una prioritat per a l'Ajuntament i d'aquí ve que siga necessari implicar a tots els sectors que treballen tant en la Cala de la Granadella com en la del Portitxol, així com als residents de la zona. Veïns, empresaris d'hostaleria, empresaris de serveis turístics (concessionaris d'hamaques i ombrel·les i empreses de turisme actiu), el servei de vigilància i socorrisme (Creu Roja Xàbia), el servei de control d'accessos i de l'aparcament així com el personal municipal: Policia Local i tècnics de les regidories de Serveis, Platges i Medi Ambient. Al costat d'ells, el regidor de Platges, Juan Ortolá i l'alcaldessa, Rosa Cardona.

 

Per aquest motiu, des de la regidoria i la Policia Local van celebrar aquesta trobada de la mà de l'empresa especialitzada Medi XXI (encarregada d'elaborar els plans d'autoprotecció) per a proporcionar a tots ells unes instruccions pràctiques i directes sobre com procedir en cas d'un incendi a l'entorn de les cales.

 

Durant la trobada es van abordar qüestions com: la identificació de riscos i prevenció d'incendis; els protocols d'evacuació i punts de trobada segurs; l'ús d'equips d'extinció disponibles a la platja; accions immediates en cas de detectar un incendi i la col·laboració amb els serveis d'emergència.

 

Després de la xarrada, l'edil de Seguretat, Juan Ortolá, ha agraït l'assistència de tots els empresaris de la zona i ha afirmat “tots junts hem de treballar per a estar preparats per a una situació d'emergència en les nostres cales”. Per això “la preparació i aquestes xarrades són necessàries perquè cadascun sàpia el que ha de fer en cas d'emergència”.

 

Per part seua, l'alcaldessa, Rosa Cardona ha destacat el grau de compromís dels empresaris i serveis “amb la protecció de la cala de la Granadella i el Portitxol” i que s'han posat a la disposició de l'ajuntament per a ajudar en cas de produir-se una situació d'emergència.

 

Cardona ha recordat que des de fa unes setmanes està a Xàbia ja la reguarda del Consorci Provincial de Bombers, que juntament amb “l'agrupació de Protecció Civil i els Voluntaris de Balcó a la Mar s'encarreguen de vigilar tot el nostre terme municipal en aquests mesos d'estiu i es mobilitzen immediatament en cas de produir-se qualsevol conat d'incendi”.