El Museu Soler Blasco acull les “Arquitecturas Incompletas / Arquitecturas Pintadas” de Luis Javier Gayá

27 jun 2024

La sala d'exposició del Museu Soler Blasco de Xàbia acull fins al 21 de juliol les “Arquitecturas Incompletas / Arquitecturas Pintadas” de l'artista Luis Javier Gayá, un conjunt d'obres que traslladaran al visitant a l'arquitectura històrica romana.

 

Luis Javier Gayá ha reunit una vintena d'obres (pintura, gravat i dibuixos) que reflecteixen una arquitectura en restauració destruïda pel pas del temps, però que roman eterna. “És també una visió contemporània del pas del temps”.

 

L'obra d'aquest artista, que gaudeix de les seues vacances a Xàbia i ha pogut captar moments com les excavacions en la necròpoli del Primer Muntanyar, capta les diferents etapes del procés arquitectònic i constructiu amb una gran riquesa i profunditat pel que fa a plasmar l'espai, llum i color, tant en els seus dibuixos, com en els olis o gravats. Obres en les quals plasma els diversos matisos adaptats a les diferents tècniques i materials utilitzats.

 

Aquesta mostra ha estat anteriorment a la Sala d'Exposicions de la Casa de Vacas de l'Ajuntament de Madrid, entre altres.

 

A més, no és la primera vegada que Gayá exposa a Xàbia, ja que fa uns anys ho va fer a la Casa del Cable amb “Di architectura Lingua”.