El pregó dispara la metxa dels Fogueres a Xàbia

15 jun 2024

Centenars de veïns i veïnes van participar ahir en el Pregó dels Fogueres de Sant Joan a Xàbia. Un pregó més especial de l'habitual ja que se celebra el 75 aniversari d'aquestes festes.

Les reines, Ángela Tachó i Claudia García van convidar a tot el poble a gaudir de les festes, perquè “entre tots farem que Xàbia lluïsca preciosa amb els carrers engalanats l'alegria de la gent i la festa de les penyes”. Tots els racons de Xàbia s'omplin de música i d'olor de pólvora que “ens acompanyaran fins a la nit de la cremà de la Foguera”.

La plaça va vibrar quan Va ratllar va dir “ Visca Xàbia, Visquen els Fogueres de Sant Joan i Visca la Quintà 2024 'a Cabassaes! I va donar pas a l'himne de Xàbia i al de Fogueres, interpretats pel Centre Artístic Musical.

Poc abans, una cercavila va recórrer el Centre Històric amb la Comissió Infantil i Juvenil, encapçalades per la reina, Claudia García, les seues dames Lucía Bisquert i Gisela Devesa i els presidents, Lucas Mata i Laura Sánchez; la Quintà 2024 “A Cabassaes”, amb els presidents, Jaime Valverde i Júlia Roselló, i tancant la cercavila la reina de la Foguera, Ángela Tachó i les seues dames, Nahir Sánchez i Nerea Vidal.

La programació festera segueix aquest divendres amb la cercavila dels festers i festeres per a visitar els sectors Thiviers, Freginal, Port i Arenal, i la nit de rock aquesta nit. El dissabte serà el dia dels Quintades i el diumenge amb l'obertura del baret dels bous i les primeres entrades de bous.

 

TOTES LES IMATGES AL NOSTRE FACEBOOK