Xàbia rebrà 929.924 euros del Pla Planifica 2024-2027 de la Diputació per a la reforma de la Casa dels Xolbi

16 jun 2024

L'Ajuntament de Xàbia rebrà 929.924 euros del Pla Planifica de la Diputació d'Alacant per al projecte de reforma integral de la Casa dels Xolbi, també coneguda com a Casa Candelaria.

El Butlletí Oficial de la Província d'aquest divendres ha publicat la resolució d'adjudicació d'aquest programa de la Diputació d'Alacant per al període 2024-2027 que concedeix aquest prop de milió d'euros per al projecte xabiero.

En total la reforma de la Casa dels Xolbi suposarà una inversió de 2,12 milions d'euros, dels quals l'Ajuntament aportarà 1,19 milions d'euros i la resta seran aportats per la Corporació Provincial.

El projecte de reforma de la Casa dels Xolbi permetrà convertir-la en una “Casa dels Arts”, amb una sala d'exposició, dues aules tallers i espais multiusos.

D'altra banda, Xàbia rebrà 317.049 euros per a posar en marxa una nova campanya d'incentivació del comerç local a través del Bo Consum de la Diputació; i altres 86.839 euros dins de la convocatòria de subvencions destinades a “Ajuntaments, a Entitats d'Àmbit Territorial Inferior al Municipi, i a Mancomunitats de Serveis Socials de la Província d'Alacant, per a prestacions socials per situacions extraordinàries, a causa de la crisi econòmica i energètica, i per a l'acolliment a refugiats procedents d'Ucraïna”.