El Festival Internacional de Xàbia es celebrarà del 4 al 6 de juliol

14 jun 2024 El festival que mostra la interculturalitat del municipi compleix la seua edició XXIX

L'associació del Festival Internacional de Xàbia ha presentat aquest dijous la revista del festival, acte amb el qual es dona el tret d'eixida al certamen que celebra aquest 2024, la seua edició número 29, que se celebrarà els pròxims 4 a 6 de juliol.

 

El president de l'associació, Raúl de Lope, ha explicat que el certamen, que mostra la riquesa de les nacionalitats que conviuen a Xàbia, comptarà enguany amb 19 països participants, entre els quals debuten els EUA i Irlanda (Espanya, Madagascar, Mèxic, el Marroc, el Brasil, Itàlia, l'Uruguai, Polònia, Colòmbia, els EUA, Suïssa, Alemanya, Algèria, Xile, Cuba, Veneçuela, l'Argentina i Anglaterra). A més, també participen Creu Roja Xàbia i els Voluntaris de Balcó a la Mar.

 

De Lope ha remarcat que el festival mostra “la gastronomia d'aquests països” però també “una part de la seua cultura o de les seues tradicions” i és una ocasió ideal “per a retrobar-se”. De fet, ha remarcat que molts dels participants es reuneix entorn al seu país d'origen.

 

També ha volgut agrair el suport de l'Ajuntament en l'organització, així com de les empreses col·laboradores.

 

En l'acte ha participat l'alcaldessa, Rosa Cardona, qui ha felicitat l'associació i la directiva pel treball que suposa organitzar aquest esdeveniment, que “reuneix en un sol carrer a mig món i ens permet traslladar-nos d'un país a un altre en uns passos”.

 

La primera edil ha subratllat que Xàbia “és interculturalitat i amb aquest festival visibilitzem que tots sabem conviure en aquest municipi”.

 

El Festival Internacional de Xàbia se celebra del 4 al 6 de juliol, en l'Avinguda Augusta (tram al costat de l'IES La Mar) amb obertura a les 18.00 hores i l'accés és totalment lliure.