Xàbia instal·la les primeres càmeres de videovigilància per a reforçar la seguretat

12 jun 2024 Es tracta d'un projecte que es desenvoluparà en fases i abastarà tot el municipi

L'Ajuntament de Xàbia ha començat la instal·lació del sistema de videovigilància en diferents zones del municipi, en un projecte que pretén reforçar la seguretat ciutadana i els mitjans amb els quals compta la Policia Local per a fer-ho.

 

La primera fase d'aquest s'ha desenvolupat al carrer Calvari del Centre Històric. S'han situat tres càmeres al llarg de tota aquesta via, que ofereixen una gran resolució, tenen enfocament fix i permeten fins al reconeixement de les matrícules dels vehicles. També hi ha cartelleria informativa sobre aquest tema.

 

Una vegada col·locades, l'Ajuntament de Xàbia, ha remès tota la documentació a la Delegació del Govern amb la finalitat de rebre l'autorització pertinent, en tractar-se d'un espai en la via pública.

 

El govern local juntament amb la Policia Local ha iniciat la instal·lació d'un sistema de videovigilància per a atendre les demandes dels veïns i veïnes, els comerços i les associacions de comerciants, ja que es tracta d'una eina important per a facilitar les labors policials de vigilància i la detecció de fets delictius, així com la seua investigació.

 

Segons ha comentat el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Ortolá, “aquest projecte és molt més ampli i cobrirà noves àrees i barris de Xàbia”, a més, “segueix les línies del que es treballa en els programes europeus en els quals des de fa anys participa el municipi”. L'edil ha remarcat que “la nostra intenció és que es vaja implantant fins a finals d'any”.

 

Per part seua, l'alcaldessa, Rosa Cardona, ha subratllat que un dels compromisos del govern local “és millorar la seguretat ciutadana” i en això “estem centrats, amb dues línies de treball, d'una banda l'increment de la plantilla d'agents i per un altre la incorporació de tecnologia i recursos materials al servei de la nostra policia, de tal forma que puguen fer front a totes les situacions que es produïsquen”.