L'Ajuntament de Xàbia i Costas treballen en la recuperació mediambiental del Primer Muntanyar

12 jun 2024

Aquesta setmana ha tingut lloc una reunió entre la jefatura provincial de Costas depenent del Ministeri de Transició Ecologica i part de l'equip de govern encapçalat per l'alcaldessa, Rosa Cardona.

 

En la trobada s'han tractat els detalls i compromisos d'un projecte que s'espera s'execute aquest hivern i siga finançat pel ministeri amb una inversió pròxima als 600.000 euros. El projecte consta de diverses actuacions en el Primer Muntanyar, la primera d'elles i més important és la neteja i adequació de la zona de la zona amb l'eliminació de tota la vegetació invasora i els enderrocs acumulats, també es duran a terme sendes d'aproximació a les pedreres i als espais de rellevància arqueològica i mediambiental amb la seua deguda senyalització explicativa.

 

L'actuació es realitzarà entre la platja de la Grava i el Parador de Xàbia i comptarà amb 7 espais de descans i ombra per a millorar l'esplai i el gaudi de la zona. Totes les àrees de protecció estaran delimitades per a un bon ús de l'espai pels veïns i veïnes. El Ministeri també executarà una millora i reducció del pàrquing del Parador que està envaint domini públic marítim.

 

Aquest projecte és la primera fase d'una sèrie d'actuacions que té planificades l'actual govern de Xàbia per a aquesta legislatura que pretén anar actuant de la mar cap a la malla urbana, amb les necessàries actuacions en la via pública, el clavegueram i els serveis del Primer Muntanyar.