Programació completa Fogueres Sant Joan Xàbia 2024

06 jun 2024

Divendres 7 de juny: Proclamació infantil


21.00.- Cercavila de la Comissió Juvenil i Cort d'Honor Infantil des de la plaça de l'Església fins a la plaça de la Constitució. Itinerari: Plaza de l'Església, Tossal de Dalt, Príncep d'Astúries, Oms i plaça Constitució.
21.30.- Proclamació de la Comissió Juvenil, Cort d'Honor i Dames i Reina Infantil. Plaza de la Constitució

Dissabte 8 de juny: Proclamació de la Reina


10.00.- XXVIII Torneig d'Escacs Fogueres per a escolars, en el Casal de la Comissió (plaça de la Constitució), organitzat pel Club d’Escacs Xàbia.
21.30.- Cercavila de la Quintà 2024 “A Cabassaes” des de la plaça de l'Església fins a la plaça de la Constitució. Itinerari: Plaza de l'Església, Tossal de Dalt, Príncep d'Astúries, Oms i plaça Constitució.
22.00.- Proclamació de la Cort d'Honor, Dames i Reina, en la plaça de la Constitució. A continuació actuació de l'orquestra Matrix fins a les 5.00 hores.

Diumenge 9 de juny: Acte commemoratiu 75 anys


9.30.- XX Open de Tenis de taula, en el Palau d’Esports, organitzat pel Club de Tenis Taula Xàbia.
11.00.- Partida de pilota valenciana en El Trinquet de Xàbia (programa apart).
20.30.- Cercavila “75 aniversari”, des de la plaça de l'Església fins a la plaça de la Constitució. Itinerari: Plaza de l'Església, Tossal de Dalt, Príncep d'Astúries, Oms i plaça Constitució.
21.00.- Acte commemoratiu dels 75 anys de Fogueres de Sant Joan, amb la presentació dels presidents, presidentes i reines d'aquests 75 anys. Plaza de la Constitució.

Dimecres 12 de juny: Muntatge de cadafales


10.00.- Muntatge de cadafales en l'aparcament de l'avinguda Palmela, fins a les 18.00 hores.


Dijous 13 de juny: Pregó


14.00.- Obertura oficial de casals de “Penyes Santjoaneres”
20.00.- Cercavila de la Cort d'Honor, Dames i Reines, des de la plaça Marina Alta fins a la plaça de l'Església. Itinerari: Plaza Marina Alta, Príncep d'Astúries, Oms, Nou, Sant Vicent, Sant Joaquim, Verge de la Mercè, Foguerer, Ramón Llidó, Tarongers, Groc de Sala, Ramón Llidó, Foguerer, Ronda Sud, Arquitecte Urteaga, Thiviers, Avinguda Joan Carles I, Cervantes, Avinguda Alacant, Ronda Nord, plaça Celestino Pons i plaça Església.
21.00.- Pregó de les festes a càrrec de les Reines i les autoritats municipals
22.30.- Sopar de cabasset, en la plaça de la Constitució. La Comissió de Fogueres oferirà la beguda
00.00.- Els cinquens, penyes i poble en general, acompanyats per la xaranga, cantaran a les imatges de Sant Joan. A continuació, discomóvil Despiporre, en la plaça de la Constitució fins a les 3.00 hores.

Divendres 14 de juny.


18.00.- Cercavila dels festers i festeres per a visitar els sectors Thiviers, Freginal, Port i Arenal. Itinerari Thiviers i Freginal: Portal del Clot, Tirant lo Blanc, Juan Ramón Jiménez, Historiador Escolano, Thiviers, Arquitecte Urteaga, Ronda Sud, Gabriel Miró, Sant Jaume, Ramón Llidó i Vaig moldre de la Safranera. // Itinerari Port: Manuel Bordes Valls, Joan Fuster, Jaume I, plaça Adolfo Suárez, Santíssim Crist de la Mar, Sertorio, Jaume I i Manuel Bordes Valls // Itinerari Arenal: Avinguda Llibertat i Passeig del Tennista David Ferrer.
22.30.- Nit de concerts. La nit començarà amb l'actuació d'Arsènic, que s'acomiada dels escenaris amb un últim concert. Seguirà Xavi Sarrió i per a acabar concert del grup The Yets i DJ Cate fins a les 4.00, en la plaça de la Constitució.

Dissabte 15 de juny.


8.00.- Despertà, amb coets, pels carrers del Centre Històric, a càrrec de la Quintà 25 aniversari “Molta Festa i poc trellat”.
10.00.- Esmorze barbacoa oferit per la Comissió de Fogueres en el recinte taurí.
12.00.- Concentració de quintades en el recinte taurí de l'avinguda Palmela (estació de bus) on es desenvoluparan jocs populars i aquàtics.
19.00.- Espectacle Mònaco Party que combina orquestra amb DJ i altres sorpreses en la plaça de la Constitució.
00.00.- macrodisc Sos Animation, en la plaça de la Constitució fins a les 5.00.

Diumenge 16 de juny


11.00.- Solta de carretones
12.00.- Inauguració del baret dels Bous. Solta de vaques i dos bous de la ramaderia “La Germanor” en el recinte de l'avinguda Palmela, on tindran lloc els festejos taurins.
18.00.- Concentració de penyes Santjoaneres i Comissió de Fogueres en la plaça de la Constitució per a arreplegar a la Quintà 2024 “A Cabassaes” i baixar en cercavila al recinte taurí acompanyats d'una xaranga.
19.00.- Entrada de bous i vaques de la ramaderia “El Colom”. A continuació, concurs de ramaderies amb “Benavent”.
22.00.- representació de l'obres “Trash” en la qual es mescla reciclatge, percussió i humor, en la plaça de la Constitució.
23.45.- Entrada de bous i vaques de la ramaderia “Els Coves”. A continuació desafiament de les ramaderies “El Colom” i “Els Coves”, amb un bou i tres vaca de cada ramaderia.
00.30.- Discomóvil “Fogueres musicón” amb el DJ Javi Mengu, en el recinte taurí fins a les 3.00 hores.

Dilluns 17 de juny.-


16.00.- Torneig de Pilota en el trinquet de Xàbia, organitzat per les penyes “El Patrocini”, “D’On no hi ha no es’n pot traure”. Hi haurà servei de barra.
18.00.- Entrada de carretones i carretón embolado.
19.00.- Entrada de bous i vaques de la ramaderia “Benavent”. A continuació concurs de ramaderies amb “Germans Cali”.
21.45.- Entrada de bous amb la ramaderia “El Colom”.
22.00.- Cantada d'Havaneras de la rondalla del Grup de Danses Portitxol en la plaça de l'Església.
22.00.- Concurs de Paelles en el recinte taurí de l'avinguda Palmela. La Comissió de Fogueres oferirà l'arròs. El premi serà de 100 euros. A continuació, actuació del grup Glop Esponja fins a les 3.00 hores.

Dimarts 18 de juny


19.00.- Entrada de bous i vaques de la ramaderia “La Germanor”. A continuació, concurs de ramaderies amb “Els Coves”.
21.30.- Sopar de cabasset en la plaça de l'Església.
22.00.- “Un viatge per la música”, actuació musical que repassa els èxits de tots els temps en la plaça de l'Església.
23.45.- Entrada de bous i vaques de la ramaderia “Benavent”. A continuació desencaixonada de 6 bous de la ramaderia “Germans Cali”.
00.30.- Discomóvil “Fogueres musicón” amb DJ Alex Femenía, en el recinte taurí fins a les 3.00 hores.


Dimecres 19 de juny



18.00.- Solta de carretones i bous inflables per als xiquets i xiquetes
19.00.- Entrada de bous i vaques de la ramaderia “Germans Cali”. A continuació, concurs de ramaderies amb “El Colom”.
21.45.- Entrada de 20 animals de la gandería “Els Coves”
22.00.- Sopar de cabasset en el recinte taurí.
23.00.- Gran gimcana, per a majors de 18 anys, en el recinte taurí. A continuació discomóvil “Fogueres musicón” especial pop rock espanyol rage a mà “La Gavi” i “Toni Bup” fins a les 3.30 hores.
00.00.- Plantà de la Foguera central de la plaça de la Constitució i Foguera infantil a la placeta del Convent, amb la col·laboració de la Quintà 2024 “A Cabassaes”, penya ”La Melona” i la penya “Tot d’un glop”.



Dijous 20 de juny


7.00.- Desmuntatge de cadafales. Fins a les 18 hores.
10.00.- Esmorzar popular per a tots els jubilats en el centre Social, oferit per la Comissió de Fogueres.
14.00.- Paella gegant per a tots els veïns i veïnes, al parc Montaner.
19.30.- Gran bingo organitzat per la penya “La Melona”, en la plaça de l'Església. Hi haurà servei de barra.
20.00.- Musical per a grans i petits “El Regne del lleó”, en la plaça de la Constitució.
23.00.- Dansà Popular, en el carrer Nou, amb el Grup de Danses Portitxol.
23.30.- “L'últim tribut”, actuació musical que repassa els èxits del grup “L'últim de la Fila”, a continuació discomóvil fins a les 4.30 hores.

Divendres 21 de juny. Ofrena de flors


11.00.- Cremà de la foguera del Centre de Dia Santa María Betania, en la placeta del Convent i començament de la cercavila de la cort d'honor, dames i reines, per a visitar els carrers engalanats del Centre Històric. Durant aquesta cercavila es realitzarà la Crema de la Foguera de l'Asil Germans Cholbi.
19.30.- Ofrena de flors a Sant Joan en la plaça de l'Església, amb la confecció del tapis a càrrec de la penya “La Patxorra”. Itinerari: Thiviers, avinguda Joan Carles I, Cervantes, Avinguda Alacant, Ronda Nord, Doctor Borull, Verge del Popul, Sant Vicent, Sant Joaquim, Ronda Sud, Roques, Sor María Gallard i plaça de l'Església.
21.30.- Serenata a les Reines i Presidents a càrrec de l'Estudiantina de Xàbia. Eixida des de la plaça de l'Església.
00.00.- Concert de Macaco, en la plaça de la Constitució. En acabar discomóvil, fins a les 4.30 hores.

Dissabte 22 de juny. Dia del 75 aniversari.


9.00.- Despertà infantil des de la plaça de l'Església fins a la plaça de la Constitució. Totes aquelles persones que vulguen participar hauran de portar el seu propi instrument per a fer soroll i recórrer els carrers del Centre Històric.
10.00.- Parc infantil, en la plaça de la Constitució.
11.00.- Cercavila des de la plaça de la Constitució amb les reines, dames, presidents i presidentes dels 75 anys de festes, fins a la plaça de la Constitució. Itinerari: Portal del Clot, Ronda Sud, Príncep d'Astúries, Sant Josep, Major, Primicies, Sant Bonaventura i Plaza de l'Església // Plaza Marina Alta, Tossal de Baix, Sor Catalina Bas, Santa Llúcia, Sant Josep, En Grenyó, Sant Bonaventura i Plaza de l'Església.
12.00.- Missa a Sant Joan en commemoració del 75 aniversari dels festes de Fogueres de Sant Joan. A continuació, l'Estudiantina de Xàbia rondarà als representants dels 75 anys de Fogueres.
13.30.- Macarronada per als xiquets i xiquetes al parc Montaner.
19.30.- Ofrena de flors a Sant Joan en la plaça de l'Església, amb tots els càrrecs representatius dels 75 anys de Fogueres, amb la col·laboració de la penya “La Patxorra”. Itinerari: Plaza Marina Alta, Príncep d'Astúries, Placeta del Convent, Ronda Sud, Pastors, Major, Primícies, Sant Bonaventura i plaça de l'Església.
22.00.- Sopar commemoratiu 75 aniversari. Amb els representants dels 75 anys de Fogueres.
23.50.- Mascletà de colors del 75 aniversari, en la plaça de la Constitució.
00.00.- Actuació de l'orquestra “La Tribu” en la plaça de la Constitució, fins a les 4.30 hores.



Diumenge 23 de juny. Nit dels focs de Sant Joan

10.00.- Crida a la festa, amb petards, pels carrers del centre històric a càrrec de la penya “Fadrins, borratxos i fins”, acompanyats per la “Batucam”.
11.30.- Ofrena de raïm i bacores a Sant Joan, durant la cercavila tindrà lloc l'indult del ninot de la Foguera central i la Foguera Infantil. Itinerari: Plaza Marina Alta, Príncep d'Astúries, Oms, Nou, Teuleria (pujadeta), final carrer Nou, Sant Doménech, Damià Giner, Verge de la Soledat, Jesús Natzaré, Major, Verge del Pilar, Cups, Sant Bonaventura, En Grenyó, Placeta del Convent (indult ninot infantil), Oms i plaça de la Constitució (indult ninot).
19.30.- Cavalcada de carrosses dels càrrecs representatius del 75 aniversari. Itinerari: Avinguda Joan Carles I, Cervantes, Avinguda Alacant, Ronda Nord, Príncep d'Astúries, Placeta del Convent, Doctor Borrull, Avinguda d'Ondara, Avinguda València, Sant Joaquím i Ronda Sud.
23.30.- Tradicional nit dels focs de Sant Joan, declarada festa d'interès turístic local de la Comunitat Valenciana, organitzada per la Comissió de Fogueres i la col·laboració de la Quintà 25 aniversari “Molta festa i poc trellat”. A continuació Cremà de la Foguera d'Andròmines Vells al Raval de Baix, organitzat per la penya “El Gerrot”.
A continuació, correfoc “Nit màgica” de Xarxa Teatre, des del Raval de Baix fins a la plaça de la Constitució. Seguidament, discomóvil PachanGo! Fins a les 5.00 hores.



Dilluns 24 de juny. Dia de Sant Joan.

9.30.- Despertà amb petards, pels carrers del Centre Històric, a càrrec de la Quintà “La Rebolica”.
10.00.- Missa a Sant Joan, en la plaça de Xàtiva del sector Freginal, en finalitzar la missa s'oferirà xocolate i dolços a tots els assistents.
10.30.- Cercavila per a arreplegar a la cort d'honor, dames, presidents i reines.
12.30.- Solemne missa a Sant Joan a l'església parroquial de Sant Bertomeu, amb la participació del “Grup Polifònic Ars Nova” i l'orquestra del “Centre Artístic Musical de Xàbia”.
En acabar la missa, mascletà en la plaça de la Constitució. Posteriorment va venir d'honor al riurau d’Arnauda, oferit per l'Ajuntament de Xàbia.
18.30.- Concentració de la Quintà 2024 “A Cabassaes” en la plaça de la Constitució.
19.00.- Cercavila de la Quintà 2024, bandes de música i Xarangas, des de la plaça de la Constitució fins a l'avinguda del Pla. Itinerari: Plaza de la Constitució, Bon Aire, Príncep d'Astúries, Ronda Nord, Avinguda Alacant, Avinguda Joan Carles I i Avinguda del Pla.
19.30.- Cavalcada de carrosses. En acabar cercavila de tota la cort d'honor, presidents, dames i reines fins a la placeta del Convent. Itinerari: Avinguda Joan Carles I, Cervantes, Avinguda d'Alacant, Ronda Nord, Príncep d'Astúries, Placeta del Convent, Doctor Borrull, Avinguda d'Ondara, Avinguda València, Sant Joaquim, Ronda Sud.
22.00.- Cremà Foguera Infantil. Previ hi haurà una cercavila: Ronda Sud, Ronda Nord, Príncep d'Astúries i Placeta del Convent.
23.00.- Actuació de l'orquestra “Titanic”, a la plaça de la Constitució.
00.00.- Castillo Piromusical de focs artificials en la plaça de la Constitució. Tot seguit cremà de la Foguera Central i continuació de l'orquestra, fins a les 3.30 hores.