El festival Suncine arriba a Xàbia

02 jun 2024 El dissabte els xiquets i xiquetes seran els protagonistes en uns tallers mediambientals organitzats amb l'empresa Tetma, com a tancament a la I Setmana del Medi Ambient de Xàbia

La I Setmana del Medi Ambient de Xàbia inclou en la seua programació el dijous i divendres la projecció d'una selecció de curtmetratges relacionats amb el medi ambient que s'han triat de la mà del festival SunCine, un dels certàmens més importants del panorama nacional.

El Suncine se celebra a Barcelona, compleix 30 edicions, i convida en cada edició a reflexionar des del setè art sobre el gran repte de l'emergència climàtica. D'aquesta manera, es projectaran a la Casa de Cultura, els següents curts: Operació pacífic (Xile, Alejandra Araya, 2023); Veus de l'aigua (l'Argentina, Juan Fernández Gebauer, 2023); The Després de Cycle (Portugal, Camera with no name, The Trash Traveler); Dones de la terra (el Brasil, Oriane Laurie Marie Descout, 2023); Mammi al volanti (Itàlia, Giulio Tonincelli, Paolo Fossati, 2023) i Gran estrena (USA, An Tran, 2023).

A més, en la planta dessaladora, (Senia Vella s/n) es podrà visitar fins al 17 de juny, l l'exposició “Mobilitat sostenible, inclusiva i segura” organitzada juntament amb el Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana. La mostra consisteix en un repàs per la mobilitat al llarg de la història de la humanitat, a través de vuit blocs temàtics: Què és la mobilitat?; Mitjans de transport; Mobilitat urbana; Desplaçaments: Mobilitat en xifres; Impactes generats per la mobilitat; Mobilitat sostenible, inclusiva i segura; Accions individuals i col·lectives; i, finalment, Mobilitat i gènere.

D'altra banda, el dissabte dia 8 de juny, els xiquets i xiquetes seran els grans protagonistes amb uns tallers a l'esplanada del port de Xàbia de 10 a 13 hores, de la mà de l'empresa responsable de la recollida del fem, Tetma. Tallers de jocs de cartó interactius, carrera de graneres, o de pintura, entre altres per a ensenyar-los que cal reciclar des de casa i ells han d'ensenyar als seus pares que si separem bé els residus guanyem tots.

El regidor de Medi Ambient, Juanlu Cardona, ha explicat que el dia 5, els guanyadors dels primers premis de Medi Ambient de Xàbi, rebran un trofeu molt especial realitzat per Miguel Ángel Miguel, el jardiner virtuós que amb la seua serra mecànica modela escultures d'animals en la fusta.