Arsènic s'acomiada del públic en la Nit de Rock de Xàbia

31 may 2024 Macaco i un tribut a “L'Últim de la fila” algunes de les cites destacades de la programació de Fogueres

La música és una de les grans protagonistes de la programació que la Comissió de Fogueres i la regidoria de Festes de l'Ajuntament de Xàbia, que dirigeix Mavi Pérez, han preparat, amb una nit de rock de música en valencià, el concert del grup Macaco i el tribut a “L'Últim de la fila”, tot això acompanyat de sessions amb diferents deejays.

 

El cartell de la Nit del Rock està format per The Tyets, Xavi Sarrià, Arsènic i Cate DJ.

 

The Tyets són un dueto del Mataró (Catalunya) format per Oriol de Ramón i Xavier Coca, que al març d'enguany van ser guardonats amb quatre premis “Enderrock”: Millor artista, millor disc de música urbana i millor cançó, així com el guardó de la crítica al millor artista de l'any.

 

Xavi Sarrià, cantant del grup Obrint Pas, en 2017 va publicar el seu primer disc en solitari, en 2019 va guanyar el premi Ovidi a la millor cançó amb el tema “Alliberar-ens” i l'àlbum il·lustrat “Al país de l’olivera” amb Aitana Carrasco; en 2022 va publicar Causa, el seu segon disc en solitari. Sarrià va actuar fa unes setmanes amb la colla del Portitxol en un concert en el Palau de les Arts de Valencian.

 

Arsènic, el grup de música rock de Xàbia, celebrarà el seu concert de comiat. Nascut en 2017, Arsènic està format per Sergi Gisbert, Javier Miragall, Alex Moragues, Luis García, Hector Mut, Pere Tent, Juan Vallés i Joan Agulló. El grup va participar en el festival Festivern 2020, a més van estar nominats als premis Ovidi en 2019 en dues categories, i el seu primer CD va formar part dels treballs més valorats en els guardons ‘Tresdeu’. En 2021, van estar nominats com Cancó de l’Estiu en el concurs impulsat per Música en Valencià, amb grups consolidats com a Zoo, Niuss i la Fúmiga, van quedar en segon lloc.

 

La vetlada de musical conclourà amb Cate DJ.

 

La música continuarà sent protagonista en la programació de Fogueres 2024, amb el gran concert de Macaco, el divendres 21 de juny i el tribut a “L'Últim de la fila”, que serà el dijous 20.

 

 

La regidora de Festes, Mavi Pérez, ha destacat el gran nivell dels grups que participen en la Nit de Rock organitzada juntament amb la Comissió de Fogueres, “una nit que a més ha de ser un reconeixement a la carrera dels joves músics d'Arsènic”. Als quals ha felicitat públicament per “aquests anys dedicats a la seua gran afició, la música en valencià”.