Els Danses del Corpus omplin els racons del Centre Històric de Xàbia

30 may 2024 En Duanes, la parròquia de Nostra Senyora de Loreto organitza la processó del Corpus Christi

Les danses rituals del Corpus arriben a Xàbia de la mà de la Colla de Nanos i el Grup de Danses del Portitxol, més de 200 xiquets, donaran forma a aquesta representació tradicional que omplirà el Centre Històric aquest diumenge a la vesprada a partir de les 19.00 hores.

 

Danses com les del paloteig, dels turcs, dels negrets, pastorets, magrana, panderetes, bastons i dels poloneses, seran representades pels alumnes dels col·legis Graüll, Mediterrània, Trenc d’Alba i María Inmaculada, que han preparat al llarg dels darrers dos mesos.

 

El Grup de Danses tancarà la comitiva amb el ball de Nanos i la dansa de la Moma, tot això acompanyat de la música del tabalet i la dolçaina, amb el següent recorregut: la Plaça de l’Església, encarant Sant Bonaventura, Plaça dels Germans Segarra, En Grenyó, Verge del Pilar, En Forn, Placeta del Convent, Metge González, Major, Plaza Celestino Pons i novament, Plaça de l’Església.

 

Per una altra, part, enguany, el Grup de Danses ha restaurat els capgrossos que representen les races conegudes en el segle XV: blancs, turcs, gitanos i negres, dirigits per un capità que marca les pautes i els ritmes de la dansa. Aquests capgrossos compleixen aquest 2024, 27 anys.

 

Els Danses del Corpus és una iniciativa que organitza el Grup de Danses Portitxol, juntament amb els col·legis del municipi i la col·laboració de la regidoria de Cultura.

 

En acabar els Danses, començarà la processó al Centre Històric amb veïns, confraries, associacions, pares i mares dels xiquets i xiquetes que han realitzat la primera comunió entre 2024, el cor parroquial, les autoritats i la banda de música.

A més, les celebracions pel Corpus Christi s'estenen al barri de Duanes de Mar, on la Parròquia de La nostra Senyora de Loreto organitza la processó del Corpus pels carrers del barri, amb parada en els altars situats en Pius X, Santíssim Crist de la Mar, Sertorio, Andrés Lambert, Sevilla, Jaume I, Verge de Loreto, Triana, Passeig Marina Espanyola, Plaza Presidente Adolfo Suárez, Caleta i Churruca fins a finalitzar novament a l'església.