Les Policies Locals de Niça i Xàbia signen un acord d'amistat

23 may 2024

Els Ajuntaments de Niça i Xàbia han signat un acord d'amistat entre els seus policies que suposa la ratificació per escrit d'un treball conjunt que realitzen els dos cossos de seguretat des de 2017.

 

L'acord es va signar aprofitant un viatge d'una delegació de Xàbia, encapçalada per l'alcaldessa, Rosa Cardona, el regidor de Seguretat, Juan Ortolá i l'agent responsable de projectes Europeus, Fernando Gaona, a aquesta ciutat del sud de França per a participar en les accions del projecte europeu PACTESUR2 al costat de les delegacions de Lieja (Belgica), Turin i Bolonya (Itàlia), Bratislava (Slovakia), Budapest (Hungria), Gdansk (Polònia), Kordelió-Évosmos (Grècia), Lisboa (Portugal), Riga (Letònia), Tallinn (Estònia), Vilnius (Lituània) i Madrid (Espanya).

 

Després de més de set anys de col·laboració conjunta en els projectes Pactesur i Pactesur2 les dues policies han anat afermant la seua amistat i l'esperit d'enfortiment de l'enteniment.

 

L'objectiu comú és compartir les idees sobre seguretat, així com els mitjans a implementar per a aconseguir protegir millor els espais públics, enfront de les amenaçades cada vegada més canviants, garantint així un millor benestar als veïns i veïnes, així com als visitants.

 

L'acord estableix que és de màxima importància reforçar els mecanismes de col·laboració entre les ciutats per a promoure un àmbit comú de discussió i d'intercanvi d'experiències sobre les realitats de les ciutats, amb la finalitat de millorar els desafiaments de seguretat. Un aspecte, en el qual Xàbia i Niça seran pioneres.

 

Per a impulsar la comunicació, col·laboració i intercanvi d'experiències entre les nostres policies municipals; per a participar mútuament en reunions de treball i trobades per a millorar les nostres polítiques de seguretat i per a impulsar el treball conjunt que poguera realitzar-se.

 

D'altra banda, aquesta unió possibilita:

 

Cooperació en matèria de projectes europeus que sense aquesta amistat seria molt difícil que Xàbia accedira

Cooperació en matèria de Seguretat, i concretament, en l'intercanvi entre els cossos de policia de les nostres ciutats.

Desenvolupament de bones pràctiques per a assegurar els espais públics, especialment en l'àmbit de la Unió Europea.