Xàbia organitza la I Setmana del Medi Ambient

22 may 2024 La regidoria publica les bases d'un premi que aposta per reconèixer la labor altruista de veïns, veïnes o entitats privades en la defensa del medi ambient i el nostre entorn

Les regidories de Medi Ambient i Serveis de l'Ajuntament de Xàbia, que dirigeixen Juanlu Cardona i Juanjo García, en col·laboració amb l'empresa responsable del servei de recollida del fem, Tetma, ha organitzat per a la primera setmana de juny la “I Setmana del Medi Ambient de Xàbia” que pretén difondre i conscienciar sobre el respecte a l'espai en el qual vivim i que puguem deixar-lo tal com ens el van deixar els nostres avantpassats.

 

Les activitats es desenvoluparan de l'1 al 8 de juny i inclouen una jornada de neteja “Contra la Basuraleza”, activitats per als més xicotets, tallers, una exposició, així com una projecció de curts de temàtica vinculada al medi ambient del festival SunCine de Barcelona, un dels certàmens més importants de cinema centrat en el Medi Ambient.

 

El plat fort de la I Setmana del Medi Ambient de Xàbia és el Premi Medi Ambiental, les bases del qual estan publicades en la web municipal i pretenen reconèixer la labor i el treball d'entitats, col·lectius, empreses i veïns i veïnes, en la defensa del nostre territori i el mitjà que ens envolta.

 

Segons ha explicat el regidor Juanlu Cardona, “el termini per a la presentació de candidatures als premis està obert des d'aquest mateix dia fins al 27 de maig”. Cardona ha comentat que un jurat decidirà les tres categories del premi i els millors seran reconeguts públicament en una gala que se celebrarà el dia mundial del Medi Ambient (el dimecres 5 de juny) en el saló de plens.

 

Programa detallat:

 

  • 1 de juny. Jornada contra la Basuraleza de l'amb el projecte Allibera, SeoBirdlife – Ecoembes, Tetma, Creu Roja i Xàbia, Neta et vull i el Lady Elizabeth School. Inscripció
  • 2 de juny. Ruta interpretativa botànica, arqueològica Parc Natural del Montgo, i visita a l'espai apícola de “Mel Montgó”. Inscripció.
  • 3 de juny. Exposició itinerant “Sostenibilitat” en la planta dessaladora, es podrà visitar fins al 17 de juny.
  • 5 de juny. Dia del Medi Ambient. Acte solemne lliura premis I Premis Medi Ambient Xàbia.
  • 6 i 7 de juny: Mostra de Curts de temàtica de Medi Ambient de la mà del festival SunCine a la Casa de Cultura
  • 8 de juny: Tallers mediambientals per a xiquets i xiquetes a l'esplanada de port de Xàbia (al matí).