Agenda cultural de la setmana

08 may 2024

La Biblioteca del Centre Històric de Xàbia acull aquest dijous la presentació del poemari “Marinada” de Mercé Estrela Tena a partir de les 19.00 hores, en el primer dels actes inclosos en l'agenda cultural d'aquesta setmana, que està marcada pel Xàbia Folk.

 

Marinada va rebre el premi “25 d’abril Vila de Benissa” 2022 en la categoria de poesia, és una obra que acosta al lector a la mar, amb les seues reminiscències salades. La presentació comptarà amb la participació d'Encarna Roselló.

 

El divendres hi haurà una nova cita amb els contacontes infantils a la Biblioteca de Duanes a partir de les 17.30 hores amb “La Xixarra i la formiga”.

 

A més, a partir de les 18.45 en el Museu Arqueològic, l'associació Meridià Zero presentarà el número 26 de la revista Dau al Deu, i ho fa amb la conferència del Catedràtic d'Història Moderna de la Universitat d'Alacant, Armando Alberola Romà, sobre Jorge Juan Santacilia, un dels científics a l'Espanya de la Il·lustració.

 

D'altra banda, en clau musical comença la XXII edició de Xàbia Folk, amb dues sessions el divendres 10 de maig. A les 12.00 hores, Pep López i Sopars de Duro, faran un concert especial per als escolars de 3r i 4t de Primària en la pista esportiva del Col·legi Port de Xàbia. A la nit, a partir de les 22.30 hores, en la carpa de la plaça de la Constitució serà el concert de Sons d’Embat.

 

El dissabte hi ha doble sessió de Xàbia Folk. A les 19.30 hores, Alicornio actuarà a la Casa de Cultura i a les 22.30 hores, Acetre ho farà en la plaça de la Constitució.

La clausura serà en l'Ermita de Santa Llúcia el diumenge a les 12.00 hores amb Bruel. Tots els concerts són gratuïts.

 

Exposicions

 

A partir del dia 9 de maig, fins al 16 de juny, Silvia Lerin exposa a la Casa del Cable sota el títol “A través de la mar”, amb la qual pretén capturar “la capacitat mar per a embolicar i cedir espai i les tensions que, tant el coure com el líquid, senten junts en el seu camí”.

 

Per part seua, Ca Lambert acull fins a final de mes (25 de maig) l'exposició col·lectiva “Projectes Artístics Híbrids”.