El govern de Xàbia tira avant una modificació de crèdit de 13 milions d'euros

06 may 2024 La modificació preveu destinar-se principalment a un pla de xoc de jardineria, vies públiques, infraestructures, jocs infantils, seguretat i vigilància.

Aquest dijous al matí el ple de l'Ajuntament de Xàbia ha aprovat, amb els vots favorables del Govern Municipal i l'abstenció de l'oposició del PSPV i Compromís, una modificació de crèdit per valor de 13.885.000 euros que impulsarà diversos projectes necessaris per a millorar la qualitat de vida i la seguretat dels veïns del municipi de Xàbia.

 

Una altra part important anirà destinada al pagament de treballs i despeses pendents del consistori, però les majors quanties cal destacar que aniran destinades concretament a una gran inversió en el departament de seguretat ciutadana i protecció civil, com a elements de videovigilància i de prevenció d'incendis com els canons d'aigua interconnectats.

 

Una altra partida, anirà destinada al condicionament immediat del Primer Muntanyar i proveir d'un sistema de protecció entre vianants i vehicles.

 

També s'aposta per un pla d'asfalt ampli, seguir amb els treballs de sanejament del municipi i proveir econòmicament per a una actuació integral en zones verdes, jardineria en vies públiques.

 

Amb el motiu de tenir disponibilitat econòmica, s'ha preparat la partida necessària per a l'adquisició d'habitatges tutelats en el municipi.

 

És important destacar també que des d'aquesta mateixa modificació de crèdit es disposarà dels imports que aniran destinats als consorcis de Bombers, de Residus de la Marina Alta, la UNED i Casa del mediterrani.

 

L'alcaldessa de Xàbia, Rosa Cardona, ha comentat que la seua prioritat continuarà sent la qualitat dels serveis, principalment neteja i jardineria, la infància i la seguretat en el municipi.

 

La resta de xifres de l'esmentada modificació són per a despeses de funcionament i per a licitacions del dia a dia municipal, com el plec per a la contractació d'una agència de mitjans de comunicació, o despeses de la regidoria d'esports, entre molts altres.