Pla Social d'Ocupació Social, any 2024

PLA OCUPACIÓ SOCIAL 2024

 

 

L'Ajuntament de Xàbia ha publicat en el Butlletí Oficial de la Província (26 d'abril) les bases del Pla d'Ocupació Social de 2024, que ofereix 42 llocs de treball, d'ells 16 peons de comeses vàries, 8 oficials d'obres,  4 operaris de neteja i 14 conserges i controladors d'espais públic.

  • El termini s'obri el dilluns 29 d'abril (20 dies hàbils, no inclou dissabtes, diumenges i festius)
  • Les sol·licituds es poden presentar en la seu electrònica o en l'Oficina d'Atenció al Ciutadana



DESCARREGAR LES BASES COMPLETES (bop 26 d'abril)

 

PRIMERA. - OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA.

És objecte de la present convocatòria la contractació temporal de personal inscrit en el Servei Públic d'Ocupació, per a la realització de treballs de prevenció d'incendis forestals; adequació de parcel·les i zones verdes municipals; neteja i manteniment de barrancs i llit del riu; neteja de viari públic; custòdia, vigilància i/o control d'espais públics, neteja, reparació i manteniment d'edificis públics municipals, entre altres. Categories incloses en el Programa Social d'Ocupació per a l'any 2024, per l'actual conjuntura econòmica a fi de millorar l'ocupabilitat i inclusió social.
La selecció dels aspirants es farà mitjançant el sistema selectiu de concurs de mèrits.
Els llocs a cobrir tindran les següents categories professionals:

- 8 Oficials d'Obres / Vies Públiques / Jardineria – Forestal.
- 16 Peons de comeses vàries.
- 4 Operari/a de Neteja.
- 14 Conserges / Vigilants / Controladors espais públics.
Respecte dels llocs d'Oficials d'Obres / Vies Públiques / Jardineria Forestal, es requereix l'ús de màquines, havent de demostrar la qualificació en el període de prova.
Els aspirants només podran optar a un lloc de treball.

SEGONA.- COMPETÈNCIA.

S'ha sol·licitat a la Direcció General d'Administració Local de la Generalitat Valenciana, els informes sobre sostenibilitat i inexistència de duplicitats per a l'execució del Programa Social d'Ocupació. Segons escrit d'aquesta Institució, de data 4/4/2024, NRE 3123, no es posa en risc la sostenibilitat financera del conjunt de la Hisenda municipal. En el segon cas, no hi ha duplicitat en la referida contractació, segons escrit d'aquest Ens de data 15/4/2024, NRE 3476.


D'acord amb el que es disposa en la Disposició Addicional novena de la Llei 3/2023, d'Ocupació, les Administracions Públiques i, en el seu cas, les entitats sense ànim de lucre, podran realitzar contractes vinculats a programes de polítiques actives d'ocupació previstos en aquesta Llei, amb les persones participants en aquests programes.


La duració d'aquests contractes no podrà excedir de dotze mesos, i en el cas de la contractació realitzada per Administracions Públiques, els processos de selecció hauran d'observar els principis d'igualtat, mèrit i capacitat.



TERCERA.- REQUISITS DELS ASPIRANTS.

Per a prendre part en el present procés, els aspirants hauran de reunir els següents requisits, referits a la data en què acabe el termini de presentació d'instàncies:


• Estar inscrit en el servei públic d'ocupació amb una antiguitat mínima d'1 mes ininterromput. Els destinataris de l'actuació local han de trobar-se desocupats, ja que la mera inscripció en el Servei Públic d'Ocupació no garanteix aquesta condició.
• No estar percebent prestacions o subsidis per desocupació per unacantidad superior a 500 €.
• Estar al corrent d'obligacions amb aquest Ajuntament.
• Estar en possessió del permís de conduir (B), en vigor.
• No haver sigut condemnat per sentència ferma per algun delicte contra la llibertat o indemnitat sexual. (Per als llocs de Conserge).
• Ser espanyol o nacional d'un dels restants Estats membres de la Unió Europea o d'aquells Estats als quals els siga aplicable la lliure circulació de treballadors, segons els Tractats Internacionals celebrats per la Unió Europea i ratificats per Espanya; o ser cònjuge dels espanyols o nacionals d'altres Estats membres de la Unió Europea, sempre que no estiguen separats de dret, així com els seus descendents i els del seu cònjuge, sempre que no estiguen separats de dret, siguen menors de 21 anys o majors d'aquesta edat que visquen a les seues expenses.
Podran ser admesos els estrangers als quals es refereix l'apartat anterior, així com aquells amb residència legal a Espanya, amb el corresponent permís de treball, de conformitat amb la Llei orgànica 4/2000, d'11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya.



QUARTA.- PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS.

Les sol·licituds per a prendre part en el concurs de mèrits, es presentaran dins del termini de 20 dies hàbils, comptats a partir del següent al de la publicació de les presents bases en el Butlletí Oficial de la Província, i Tauler d'edictes de l'Ajuntament.


Tots els anuncis de tràmits posteriors es publicaran en el tauler d'edictes de l'Ajuntament i pàgina web.


La presentació de sol·licituds podrà fer-se en el Registre General d'Entrada de l'Ajuntament o en els enumerats en l'art. 16,4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú.


A les instàncies s'acompanyarà la següent documentació:
- Fotocòpia del DNI, NIE o Permís de Residència i Treball en vigor.
- Autorització per a consultar data d'alta en el padró.
- Targeta de demanda d'ocupació actualitzada.
- Autorització per a obtenir certificació justificativa de no estar percebent prestacions o subsidis per desocupació.
- Autorització per a consultar amb la Recaptació Municipal.
- Permís de Conduir B per a tots els llocs de treball.
- Carnet de manipulador/a de plaguicides. (Oficials Jardineria i peons comesos varis.
- Certificació negativa del Registre de Delictes de Naturalesa sexual.(Conserges).
- Mèrits al·legats.

QUINTA.- ADMISSIÓ DE SOL·LICITUDS.

Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, per l'Alcaldia-Presidència es dictarà resolució, declarant aprovada amb caràcter provisional la llista d'admesos i exclosos i indicant en el seu cas la causa d'exclusió. En aquesta resolució que haurà de publicar-se en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament es concedirà un termini de cinc dies hàbils per a la presentació d'esmenes. Una vegada examinades les que s'hagueren presentat, es publicarà la relació definitiva d'admesos en aquest tauler d'anuncis.


De no presentar-se cap reclamació es considerarà definitiva la inicialment publicada.

SISENA.- TRIBUNAL QUALIFICADOR:

El Tribunal Qualificador tindrà la següent composició, delegant-se pel Sr. Secretari General de l'Ajuntament, la Secretaria del Tribunal:
President: Sr. Bernat Osca Forts.
Secretari General de l'Ajuntament.
Suplent: Dª Mª Teresa Ferriol López.
Secretària: Dª Pepa Llobell Llobell.
Funcionària de carrera.
Suplent: Sr. Juan Antonio Savall Mata.
Vocals: Dª Mª Guadalupe Cruañes Gavilá.
Administratiu d'Administració General.
Suplent: Dª Berta Ferrairo Lorente.
Dª Mª de la Mar Martí Morell.
Treballadora Social.
Suplent: Dª Mª Teresa Parrón Brun.
Sr. Pedro Noguera Avellá.
Treballador Social.
Suplent: Dª Amparo Alemany Climent.
Sr. Ricardo Juan Molina.
Enginyer Tècnic Agrícola.
Suplent: Dª Pascuala Va ratllar Sapena.

El Tribunal tindrà la categoria tercera de les recollides en l'Annex IV del Reial decret 462/2002, de 24 de maig, a l'efecte d'indemnitzacions per assistències.

SETENA.- PROCEDIMENT DE SELECCIÓ.

El procediment de selecció es realitzarà per concurs de mèrits, que s'ajustarà a les següents regles:

A) Per estar inscrit com a demandant d'ocupació.: 0,5 punts per cada mes complet d'inscripció, amb un màxim de 10 punts.
B) Per no percebre prestació o subsidi: 10 punts.
C) Per ser algun membre de la unitat familiar beneficiari d'una ajuda dels Serveis Socials Municipals de l'Ajuntament de Xàbia, l'any 2023: 10 punts, que serà comprovat d'ofici pels Serveis Socials.
D) Per estar en possessió del títol de família nombrosa en vigor: 10 punts.
E) Per tenir cònjuge i fills en edat laboral que convisquen en la mateixa unitat familiar, estiguen inscrits com a demandants d'ocupació amb una antiguitat mínima d'1 mes, i no perceben prestacions o subsidis per desocupació:
- 1 membre: 10 punts.
- 2 membres: 15 punts.
- 3 o més membres: 20 punts.

Aquesta situació s'acreditarà aportant targeta de demanda d'ocupació actualitzada del cònjuge i/o fills, i autorització per a la consulta de no estar percebent prestacions o subsidis per desocupació i llibre de família.

S'entendrà per unitat familiar la integrada per l'interessat, cònjuge i familiars per consanguinitat o afinitat fins al segon grau inclusivament, o en el seu cas, per adopció, sempre que convisquen amb el treballador en el domicili familiar.

F) Per tenir l'habitatge habitual hipotecat o llogada: 10 punts.
S'acreditarà amb la presentació del contracte d'arrendament, i en cas d'hipoteca amb l'últim rebut bancari d'aquesta. A més, haurà d'acompanyar-se dels quatre últims rebuts justificatius del pagament de l'arrendament de l'habitatge.
En tots dos supòsits l'habitatge ha de trobar-se en el terme municipal de Xàbia.

G) Per estar en possessió del títol de família monoparental en vigor: 10 punts.
H) Per cada membre de la unitat familiar que tinga la condició de dependent o persona amb discapacitat igual o superior al 33%: 10 punts.
S'acreditarà amb la presentació de certificat del grau de discapacitat o resolució del grau de dependència, emesos per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. En tots dos casos s'acompanyarà certificat o volant d'empadronament col·lectiu per a acreditar la pertinença a la unitat familiar.
I) Per estar en possessió del Carnet de manipulador de Plaguicides en vigor: 5 punts. (Només places d'Oficial i Peó comesos diversos).
J) Serveis prestats: Màxim 5 punts.
1.1. Serveis prestats en Administració o organismes de caràcter públic en el lloc al qual s'opta: 0,20 punts per mes complet de serveis.
1.2. Serveis prestats en el sector privat en el lloc al qual s'opta: 0,15 punts per mes complet de serveis.
L'experiència s'acreditarà:
En cas d'haver prestat serveis com a funcionari/a, mitjançant certificat emès per l'òrgan competent, en el qual conste el lloc i les funcions exercides, i informe de vida laboral emès per Tresoreria General de la Seguretat Social. Serà necessari presentar tots dos documents perquè el Tribunal Qualificador tinga en compte els mèrits al·legats.
- En cas d'haver prestat serveis com a personal laboral, mitjançant
contracte de treball i informe de vida laboral emès per la Tresoreria general de la Seguretat Social. Serà necessari presentar tots dos documents perquè el Tribunal Qualificador tinga en compte els mèrits al·legats.
- En cas de treballadors/as autònoms/as, mitjançant informe de vida laboral emès per la Tresoreria General de la Seguretat Social, a l'efecte de conèixer els períodes treballats, i l'alta en el RETA o certificat d'alta en l'IAE en el qual s'especifique l'epígraf de l'activitat de cadascun dels períodes que figuren en la vida laboral. Serà necessari presentar tots dos documents perquè el Tribunal Qualificador tinga en compte els mèrits al·legats.


A l'efecte de valoració dels mesos treballats, s'entendrà que un mes resulta equivalent a 30 dies, rebutjant-se el còmput de períodes inferiors.



OCTAVA.- DESENVOLUPAMENT DE LES PROVES.

En la resolució de l'Alcalde-President de la Corporació a què es refereix la Base Quarta, s'anunciarà, així mateix el dia, hora i lloc de reunió del Tribunal per a la baremació dels mèrits, i els successius anuncis de la present convocatòria es publicaran en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament i pàgina web.
Una vegada baremats els mèrits, el Tribunal exposarà al públic les llistes d'aspirants amb les puntuacions obtingudes, concedint-se un termini de cinc dies hàbils perquè formulen les reclamacions i esmenes que estimen pertinents en relació amb la baremació.



NOVENA.- RELACIÓ D'APROVATS, PRESENTACIÓ DE DOCUMENTS I CONTRACTACIÓ.

Finalitzada la baremació, el Tribunal qualificador farà pública en el tauler d'edictes de l'Ajuntament, així com en la pàgina web, la relació d'aspirants aprovats, per ordre de puntuació final obtinguda, en número no superior al dels llocs convocats.


D'acord amb aquesta llista, s'elevarà a l'òrgan competent, a més de l'acta de l'última sessió, la proposta de contractació dels aspirants aprovats.


Els aspirants aprovats presentaran en la Secció de Personal de l'Ajuntament, dins del termini de 5 dies naturals, a partir de la publicació de la llista d'aprovats, còpia del Document Nacional d'Identitat i targeta de la Seguretat Social.


Una vegada realitzats els tràmits anteriors, seran contractats per un període màxim de 9 mesos, i en tot cas, fins al 31 de desembre de 2024. S'establirà en el contracte de treball un període de prova de 15 dies. De no subscriure el contracte en el termini de 3 dies naturals, l'aspirant serà declarat decaigut en el dret a ocupar el lloc de treball.

Amb la resta d'aspirants es formaran borses de treball per a cobrir possibles vacants.
Únicament es contractarà a una persona de la mateixa unitat familiar, prevalent l'ordre de puntuació.
Solament es podrà formalitzar un contracte de treball per persona, en aquest Programa Social d'Ús de l'any 2024.



DÈCIMA.- EMPATS.

En cas d'empat de diversos aspirants en les puntuacions finals, el Tribunal seguirà el següent ordre de prelació:
1. Que tinga més edat.
2. Qui porte més temps en situació de desocupació, segons targeta de demanda d'ocupació actualitzada.
3. De persistir l'empat, es contractarà a l'aspirant que no haja formalitzat un contracte de treball en els dos últims Programes d'Ocupació.


DÉCIMOPRIMERA.- BASES GENERALS.


Les Bases Generals que regiran aquesta convocatòria són les publicades en el Butlletí Oficial de la Província, núm. 36 de data 19 de febrer de 2008.

Descàrregues