Serveis implanta uns contenidors ignífugs en els Punts Verds pròxims a terrenys forestals

24 abr 2024

La regidoria de Serveis i l'empresa responsable del servei de recollida dels residus, Tetma, han instal·lat uns contenidors ignífugs en alguns llocs i Punts Verds que es troben més pròxims als terrenys forestals.

 

La implantació d'aquests contenidors es deu al fet que el municipi s'ha adaptat al Decret 91/2023 de 22 de juny del Consell, pel qual s'aprova el reglament de la Llei Forestal de la Comunitat Valenciana (Llei 3/1999 de 9 de desembre), la qual cosa ha obligat a realitzar una modificació en dues dels Punts Verds de la xarxa d'àrees d'aportació situada en el disseminat.

 

El decret en el seu annex X, regula les condicions particulars en matèria de prevenció d'incendis forestals en les autoritzacions de determinats usos o instal·lacions amb el risc d'incendi en terreny forestal i la zona d'influència. En aquest punt, en relació amb els contendores de residus, el reglament obliga al fet que aquests depòsits compten amb tapa i estiguen construïts amb materials ignífugs.

 

Aquest Decret ha obligat a modificar els contenidors que hi ha en els Punts Verds de la Plana i el camí Cansalades-Tossalets (en carrer del Riu Palància) i a retirar les caixes obertes que es destinaven a estris i jardineria, la resta de contenidors (verd, paper, orgànic, resta i depòsit d'oli) es mantenen tal com estan en l'actualitat.

 

Els veïns de la zona de la Plana disposaran d'un servei de l'Ecoparc Mòbil del Consorci Mare tots els dimecres a la vesprada en horari de 14.30 a 18.30 hores, que a més comptarà amb un contenidor obert per a jardineria i que estarà situat en la zona d'aparcament al costat del Monestir.

 

Mentrestant, els veïns del Punt Verd de camí Cansalades-Tossalets podran depositar els residus de verd i els estris en el punt verd de Pinosol o en el de camí dels Adsúbies (prop de l'oficina d'Amjasa).

 

D'altra banda, qualsevol veí i veïna pot telefonar al 900 102 149 i el servei passarà a arreplegar de manera gratuïta els estris.