Agenda cultural del cap de setmana

24 abr 2024 Coria Castillo arriba a Dijus de Comèdia

L'agenda cultural d'aquesta setmana compta amb cites amb la comèdia, els contes i teatre infantil així com música de la mà d'Ars Nova i el Centre Artístic Musical, que se sumen a les primeres cites del programa de festes en honor a Jesús Nazareno.

 

La primera cita és el dijous 25 d'abril, amb Dijous de Comèdia i el monòleg de Còria Castillo, serà a partir de les 20.00 hores a la sala del Portal del Clot.

 

El divendres hi haurà una nova edició del contacontes infantil, a la Biblioteca del Centre Històric amb “La fada que no volia ser fada”, a partir de les 17.30 hores.

 

A la vesprada nit serà la presentació oficial del XXII Festival Xàbia Folk amb el grup Krama, a la Casa de Cultura i amb entrada gratuïta. Krama és una formació impulsada per Spyros Kaniaris, que explora modes i ritmes dels Balcans, Grècia i la ribera de la Mar Negra, creant un terreny comú on intervenen sons i cants mediterranis amb ritmes enrevessats i jocs amb harmonies obertes i en tensió. Les lletres de les cançons són originals en valencià i de poetes com Vicent Andrés Estellés, Isabel García Canet o adaptacions al valencià d'obres de poetes grecs com Kostas Karyotakis i Odisseas Elitis.

 

El dissabte l'Orquestra Jove del Centre Artístic Musical oferirà un concert de primavera a la Sala Polivalent del Portal del Clot, a partir de les 11.00 hores.

 

I a la vesprada, una nova sessió per als més xicotets amb teatre infantil en castellà “Història d'un calcetí” a càrrec de Bala Teatre. Començarà a les 17.30 i té un cost de 3 euros.

 

A partir de les 20.30 hores, serà el XXII Festival Coral Ars Nova en el qual participaran la Coral Ars Armonium d'Oriola, Cor Carmesina de Gandia i l'Ars Nova de Xàbia. El festival se celebra a l'Església de Sant Bertomeu.

 

Finalment, el diumenge és la nit de sainets a benefici de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, amb el grup Valentes i Positives de Pedreguer en la plaça de la Constitució. Entrada-donatiu 5 euros.

 

 

Exposicions

 

D'altra banda, el Centre d’Arts Lambert acull fins al 25 de maig acull “Multidisciplinary Art Projects” una exposició col·lectiva dels alumnes de la facultat de Belles arts de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

 

A més, a la Casa del Cable, fins al 5 de maig es pot visitar la mostra “El sagrat i el profà. Rituals creatius de la matèria”, a càrrec del Grup d’Investigació: Matèria.