Agenda Cultural dels pròxims dies

16 abr 2024 La Biblioteca acull la presentació d'un llibre, amb motiu del dia internacional del Llibre

La Biblioteca Pública de Xàbia acull aquest dijous la presentació del llibre “Cremareu aquesta carta” de l'autor Tomás Llopis, que es va alçar amb el XXXIV Premi de Novell·la Ciutat d'Alzira en 2022, en un dels actes que ha preparat amb motiu del Dia Internacional del Llibre, que se celebra el dimarts 23 d'abril.

 

La presentació comptarà amb la presència de l'escriptora de Xàbia, Pepa Guardiola, el director de la revista científica Dau al Deu, Josep Lluis Doménech, així com el mateix autor.

 

L'obra és una novel·la històrica situada en l'època dels Germanies, en la qual es conta la història de Joan Caro, un sucrer i mestre racional de la ciutat de València des del punt de vista de la seua dona. La diplomàcia, les aliances i els dolços, van ser les armes més fermes amb les que va lluitar aquest mestre en la guerra dels Germanies.

 

Escrita com una carta, la vídua de Joan Caro, Beatriz Ferrer, es converteix en el confident del seu marit i no oculta els seus pensaments, fins i tot quan no coincidien amb els del seu marit.

 

La presentació serà el 18 d'abril, a partir de les 19.00 hores, a la Biblioteca del Centre Històric.

 

El divendres la cita és amb el teatre, a la Casa de Cultura i la “Mostra de teatre del grup Julietes”. Les “Julietes” són un grup de dones que ja fa temps van deixar l'edat que té Julieta, la protagonista de l'obra de William Shakespeare. Així que lluitant contra una memòria que cada dia balla més al seu aire i uns cossos que compten tot el que han viscut, es reuneixen i juguen, lliguen, analitzen, parlen i riuen.

 

La mostra d'escenes viatja per una peça guanyadora en el Concurs de Teatre Curt de Dénia, una peça adaptada per Marta Catalá del seu llibre de relats “Algun dia els nostres ulls veuran”, una peça escrita per Catalá inspirada en “No m'agrada el meu coll” de Nora Ephron i dues escenes d'Erma, una de les obres de Federico García Lorca.

 

L'obra començarà a partir de les 20.00 hores.

 

A més, el dissabte la cita serà amb la música i el cicle “Els Colors de la música” a l'Església de Sant Bartolomé, amb el grup “Encanta8Veus” i l'espectacle “La nit, el dia i l’estel”. La proposta evoca el que compten els majors que les estreles tenen una manera de plorar, i aquells cauen en l'expressió dels sentiments, ho demostren amb forma d'estreles. Diuen que les espurnes de les estreles són llàgrimes d amor no correspostes. Amores impossibles. Una estrela que, cercant l'amor, va eixir de la nit i va travessar les fronteres de l'alba.

 

D'altra banda, el Centre d’Arts Lambert renova aquest divendres la seua exposició. Fins al 25 de maig acull “Multidisciplinary Art Projects” una exposició col·lectiva dels alumnes de la facultat de Belles arts de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, la inauguració de la qual serà el divendres 19 d'abril a partir de les 19.30 hores.

 

Finalment, a la Casa del Cable, fins al 5 de maig es pot visitar la mostra “El sagrat i el profà. Rituals creatius de la matèria”, a càrrec del Grup d’Investigació: Matèria.