Balanç de l'incendi en el Barranc de l'Hedra - Camí Vell de Gata

14 abr 2024

Xàbia. Diumenge, 14 d'abril.- La Policia Local i els Bombers han revisat durant les primeres hores d'aquest diumenge tot el perímetre de l'incendi del barranc de l'Hedra de Xàbia i han permès l'accés als seus habitatges dels veïns i veïnes que van ser desallotjats de manera preventiva durant el dia d'ahir.

No obstant això, la Policia Local demana prudència i la màxima atenció.

L'incendi, l'origen del qual apunta a una crema descontrolada, ha sigut donat per estabilitzat aquest matí a les 8.30 hores per part de la direcció tècnica de l'operatiu, i manté encara a aquesta hora un operatiu format per dos mitjans aeris, 11 dotacions dels Bombers del Consorci, 3 dels Bombers Forestals i diverses unitats de Protecció Civil de Xàbia i Gata de Gorgos.


De moment, la superfície afectada ascendeix a unes 200 hectàrees entre els termes municipals de Xàbia, Gata de Gorgos i Dénia. Les ratxes de vent registrades durant tot el dia d'ahir no van ajudar en les tasques d'extinció de la incendie, que a més va haver d'atendre altres focs que es van produir a la comarca i a la província, de fet, a l'operatiu es va sumar un mitjà aeri adscrit al Consorci Provincial de València.


L'avanç de les flames va obligar a desallotjar unes 10 habitatges que es trobaven en la zona, de manera preventiva, i per aquest motiu els efectius municipals i Creu Roja van estar en prealerta per a habilitar l'alberg provisional. No obstant això, en tractar-se fonamentalment de segones residències, no va ser necessari la seua activació. (En total entre Xàbia i Gata de Gorgos, es van desallotjar un centenar de persones).


Un operatiu format per tota la plantilla de la Policia Local, 20 voluntaris de Protecció Civil, els Voluntaris de Balcó a la Mar, la Guàrdia Civil, Creu Roja de Xàbia, així com un equip de l'empresa municipal d'Aigües, Amjasa, han fet front al costat dels Bombers del Consorci Provincial i els Bombers Forestals a l'incendi que es va produir ahir al migdia en el barranc de l'Hedra de Xàbia.

Després de l'avís, l'alcaldessa, Rosa Cardona i el regidor de Seguretat Ciutadana i Emergències, Juan Ortolá van acudir al Lloc de Comandament Avançat per a supervisar els treballs i donar suport a totes les persones que treballen amb els equips de seguretat i emergències. Així com, el conseller delegat d'Amjasa, qui segons les necessitats que transmetien els tècnics, controlava al costat d'una de les brigades de guàrdia de l'empresa, que els hidrants funcionaren de manera correcta, per a recarregar els camions dels Bombers.


En aquest operatiu també van participar les empreses locals Excavacions Alfonso López i Jose María Navarro, que van posar a la disposició dels Bombers cubes per a subministrar in situ aigua per a lluitar contra les flames.


Al costat de l'operatiu mobilitzat per Xàbia, també es van sumar la Policia Local de Gata i efectius de Protecció Civil així com la Policia Local de Dénia i personal de Protecció Civil de Dénia.

L'alcaldessa i la resta de l'equip de de govern agraeixen, en nom de tota la corporació i els veïns, la valentia i el compromís de tots els efectius que han col·laborat en les tasques de coordinació i extinció.