L'agent Jeannine Cantó es jubila després d'ensenyar Educació Viària a prop de 8.000 xiquets de Xàbia

13 abr 2024 Va començar a Pedreguer en 1991 i en 1998 es va incorporar a la Policia Local de Xàbia

L'agent de la Policia Local de Xàbia Jeannine Cantó ha rebut aquest divendres un càlid homenatge dels seus companys, família, amics i directors dels col·legis de Xàbia ja que s'ha jubilat, després de dedicar-se al servei públic des de 1991.

 

Cantó ha sigut la responsable de la unitat d'Educació Viària de la Policia Local de Xàbia en els últims 22 anys, ha ensenyat a prop de 8.000 xiquets i xiquetes des dels més xicotets amb tres anys i els més majors, amb 38 anys.

 

Per aquest motiu, un dels protagonistes de l'acte han sigut els directors dels centres educatius de Xàbia, que li han dedicat paraules d'afecte i proximitat i han posat en valor el seu treball i que ha “sigut una companya més” dels diferents equips docents.

 

La protagonista ha recordat els seus inicis, va començar a Pedreguer en 1991, on va entrar per a tres mesos i “es va quedar”. Cantó va reconèixer que el cap d'aquell llavors “no volia dones” però hi havia una alcaldessa que va dir “que si aquesta xica valia, havia d'entrar”. A més, va contar alguna anècdota i com es va anar guanyant als seus companys, als veïns de Pedreguer, de fet ha citat que aquests anaven al retingues preguntant “no està la xicona” en referència a ella.

 

Va ser en 1998 quan es va incorporar a la Policia Local de Xàbia, amb Cristóbal Buigues com a cap, “em vaig sentir abrigallada i em van donar la possibilitat de formar-me i créixer”.

 

Finalment, ha reconegut que té tres famílies “la pròpia, la uniformada i els que no sou família (els directors i professors dels col·legis)”. I ha assenyalat que “va entrar a la Policia amb una alcaldessa i es jubila amb una alcaldessa”.

 

En l'acte el cap de la Policia, José Antonio Monfort, ha destacat que el tarannà de Cantó ha fet que el cos local de seguretat “estiga dins dels col·legis” ja que no es pot entendre “una Policia Local sense ensenyar als més xicotets”.

 

Per part seua, el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Ortolá ha posat en valor el treball realitzat per Cantó “ensenyant educació viària a tots els xiquets i xiquetes de Xàbia”, i ha afegit que en aquest dia “pots estar orgullosa de tot el treball que has fet i així ho reconeixen” tots els que avui s'han reunit en aquest acte.

 

Mentrestant, l'alcaldessa, Rosa Cardona, ha reconegut que Jeannine Cantó “ens ha ensenyat a tots, però sobretot als més xicotets, a creuar els passos de vianants”, és un “un treball de sembra any a any, que avui dóna els seus fruits i per això som ací avui”. Cardona ha afegit que a l'agent que avui es jubila “se li vol molt”, finalment, li ha agraït en nom de tots els veïns i veïnes “el seu treball per tot el poble”.