Programa complet Festes en honor a Jesús Nazareno 2024

12 abr 2024

DIMECRES, 24 D'ABRIL


A les 17.00 hores. Donació de sang en el centre de salut de Xàbia fins a les 20.30 hores. Lliurament del llibre de festes als assistents.

DIJOUS, 25 D'ABRIL


A partir de les 17.00 hores. Muntatge i col·locació de cadafales i barreres en la Placeta del Convent i Ronda Colón fins a les 21.00 hores. La Confraria sol·licita la col·laboració de tots els propietaris amb la presència de dos responsables de cada cadafal.

DIVENDRES, 26 D'ABRIL


10.00 hores. Revisió de cadafales pel tècnic.
18.45 hores. Entrada de bous i vaquillas. Ramaderia Gns. Cali
19.00 hores. Solta de vaquillas i bou. Ramaderia Els Coves 19.00 hores. Tardeo amb discomóvil organitzat per la filà capitana 2024 “Baharis”. Hi haurà servei de barra amb menjar i beguda fins a les 03.00 hores.
20.00 hores. Presentació del XXII Festival Xàbia Follk 2024 amb l'actuació de KRAMA a la Casa de Cultura. Entrada gratuïta.
21.15 hores. Entrada de bous i vaquillas. Ramaderia el Colom.

DISSABTE, 27 D'ABRIL


11.00 hores. Concert Orquestra Jove del Centre Artístic Musical Xàbia “Concert de Primavera”. Sala Polivalent Portal del Clot. Entrada gratuïta.
17.00 hores. XL Trofeu Jesús Nazareno. Prova puntuable Challenge cadets. Eixida des de la Plaça de la Constitució i meta en C/ Ángel Doménech.
17.30 hores. Teatre infantil “Història d'un calcetí” a la Casa de Cultura. Entrada 3€.
17.30 hores. Solta de “carretons” en el recinte taurí per als més xicotets. 18.00 hores. Tardeo organitzat per la Comissió de Fogueres. Hi haurà servei de barra amb menjar i beguda fins a les 03.00 hores.
18.45 hores. Entrada de bous i vaquillas. Ramaderia El Colom.
19.00 hores. Solta de vaquillas i bou. Ramaderia El Colom.
20.30 hores. XXII Festival Coral Ars Nova, actuaran “Coral Ars Armonium” d’Oriola, “Cor Carmesina” de Gandia i “Ars Nova”. Església de Sant Bertomeu. Entrada gratuïta. 21.15 hores. Entrada de bous i vaquillas. Ramaderia La Germanor.

DIUMENGE, 28 D'ABRIL


10.30 hores. Pilota al carrer. Lliga de palma. Trofeu Diputació d’Alacant. Xàbia- Lliber. C/ Sor Maria Gallart.
17.30 hores. Solta de carretons en el recinte taurí per als més xicotets.
18.45 hores. Entrada de bous i vaquillas. Ramaderia La Germanor.
19.00 hores. Solta de vaquillas i bou. Ramaderia Gns. Cali.
19.00 hores. NIT DE SAINETS: “A mi no m’agrada criticar” i “Mortes de fam”, representades pel grup VALENTES I POSITIVES de Pedreguer, en la plaça de la Constitució, amb la participació de la monologuista Pepa Ferrero.
Donació: 5€, a benefici de l'Associació Espanyola contra el Càncer. La venda d'entrades a partir de les 17. 00 hores, en el lloc del sainet en la Plaça de la Constitució.

DILLUNS, 29 D'ABRIL


18.45 hores. Entrada de bous i vaquillas. Ramaderia Els Coves.
19.00 hores. Solta de vaquillas i bou. Ramaderia La Germanor.
En finalitzar, desmunt de cadafales i barreres fins a les 12.00 hores del dimarts 30 d'abril.

DIMARTS, 30 D'ABRIL


12.00 hores. TITELLES PER LA PAZ. Activitat de sensibilització sobre la pau i l'amistat a través de la cultura, organitzada per Creu Roja.
19.00 hores. Tridu a Jesús Nazareno en sufragi de Juan Bta. Bolufer Cruañes. 19.30 hores. Concert solidari a favor d'Aspanión niñ@s amb càncer, en la carpa de la plaça de la Constitució. Actuació de la Banda Jove del centre Artístic Musical de Xàbia i Petits Ars Nova. Venda d'entrades en les oficines de turisme i en la pròpia carpa. Fila zero. Hi haurà servei de barra.
22.30 hores. Sainet en la plaça de la Constitució amb l'obra “La caiguda del balcó” representada per el “Grup de teatre Tot Rist” de la comissió Mare de Deu del Loreto.

DIMECRES, 1 DE MAIG, DIA DEL XIQUET


A les 8.30 hores. “Despertà amb dolçaina i tabalet” que recorrerà els carrers de la vila. A continuació, en la plaça de la Constitució, entrepans per als xiquets. Hi haurà servei de barra. Tot seguit, obertura d'un parc infantil i carruatges de la Penya El Tirasset. També es realitzarà una rifa de diverses escultures de fusta tallada de l'artista local Miguel Ángel Miguel que realitzarà “in situ”.
A les 12.00 hores. Cercavila en Duanes amb la Colla del Grup de Danses Portitxol per a visitar les creus. En finalitzar “picaeta” a l'esplanada de l'església.
13.30 hores. Paella gegant al Parc Montaner. Hi haurà servei de barra.
19.00 hores. Tridu a Jesús Nazareno en sufragi de Pepa González Berenguer. 20.00 hores. Cercavila amb “dolçaina i tabalet” i l'Estudiantina de Xàbia per a visitar amb la Confraria i les autoritats les creus i aparadors. Eixida des de la plaça de l'Església i finalització en avinguda Jaume I.

DIJOUS, 2 DE MAIG


11.00 hores. Visita als ancians del Centre de Dia, als quals se'ls obsequiarà amb un xicotet regal a cadascun.
11.30 hores. Visita als ancians de l'Asil Germans Cholbi, als quals se'ls obsequiarà amb un xicotet regal a cadascun.
12.00 hores. Volteig general de campanes.
19.00 hores. Tridu a Jesús Nazareno en sufragi de Rnd. Sr. Juan Esteve Domingo, Rnd. Sr. José Soler Mulet, Rnd. Sr. Juan Celda Visitació, Rnd. Sr. Joaquín Sendra Benavent.
20.15 hores. Ofrena de Flores a Jesús Nazareno. Es convida a aquest acte a tots els xiquets i xiquetes, comissions de festes, penyes, associacions etc. i a tot el veïnat en general. (Eixida des de plaça Marina Alta)
22.30 hores. Actes 75 aniversari Fogueres de Sant Joan. “L'evolució de la manera de vestir en la festa”. Desfilada de vestits tradicionals de Xàbia.

DIVENDRES, 3 DE MAIG “PUJADA A JESÚS NAZARENO”


A les 7.30 hores. Volteig general de campanes.
8.00 hores. “Despertà” amb la banda del Centre Artístic Musical de Xàbia.
12.00 hores. Solemne Eucaristia concelebrada cantada pel Cor Parroquial. En finalitzar s'atorgaran els diplomes als mayorales del present any. A continuació “Mascletà” en la plaça de la Constitució.
19.00 hores. Missa vespertina especialment per a malalts i impedits i a continuació solemne processó amb la imatge de Jesús Nazareno. En finalitzar tret d'un castell de focs artificials.

DISSABTE, 4 DE MAIG


19.00 hores. Missa en sufragi dels Confrares difunts a la qual convidem a tots els fidels de la Parròquia de Sant Bartolomé.

DIUMENGE, 5 DE MAIG


11.00 hores. Actes 75 aniversari Fogueres. Taller de pentinats tradicionals de valenciana a la Sala Polivalent del Portal del Clot. Places limitades, prèvia inscripció a la Casa de Cultura.
11.30 hores. Partida de pilota Valenciana professional en el trinquet (programa apart).

DISSABTE, 11 DE MAIG


20.00 hores. Missa en l'ermita del Calvari en acció de gràcies. Comiat dels mayorales del present any i lliurament de medalles als de 2025.NOTES.


La confraria es reserva el dret a canviar aquest programa en cas de necessitat. Les possibles modificacions, així com altres avisos es publicaran en la pàgina web www.ajxabia.com La celebració dels festejos taurins tindrà lloc en la Placeta del Convent, Ronda Colón i c/. Doctor Borrull. Queda terminantment prohibit durant la celebració del festeig taurí, l'estada en la zona delimitada per a la solta de vaquillas a menors de 16 anys i persones en estat d'embriaguesa. Per al compliment d'aquestes normes hi haurà Policia de Vigilància, composta per persones de la pròpia Confraria que duran a terme el preceptuat en la normativa vigent. Els danys que puguen patir els menors i persones en estat d'embriaguesa que facen cas omís a les esmentades normes, assumiran les possibles responsabilitats i altres conseqüències. Actuen les ramaderies Els Coves, El Colom, Crespo, Germans Cali, La Germanor i José Vte. Machancoses.


Totes les persones que visquen en l'extraradi o que vulguen col·laborar amb aquestes festes, poden ingressar la seua aportació en el compte obert en Banc SABADELLCAM. Plaza Celestino Pons CTA. Núm. ES16 0081 1045 91 00 0100 5002