Les festes en honor a Jesús Nazareno seran del 24 d'abril al 3 de maig

12 abr 2024 La programació compta amb dues cites solidàries i una desfilada d'indumentària tradicional organitzada per la Comissió 75 Anys de Fogueres

La Confraria de Jesús Nazareno i la regidoria de Festes han presentat el programa de festes en honor a l'alcalde perpetu de Xàbia que es desenvoluparan del 24 d'abril al 3 de maig i conclouran amb la solemne processó de pujada de la imatge de Jesús Nazareno a l'ermita del Calvari.

 

En la roda de premsa han participat els representants de la Confraria, Vicente Tur i Antonio Roselló i la regidora de Festes, Mavi Pérez, qui ha agraït el treball de la Confraria per a tirar avant el programa de festes per als pròxims dies, “un programa que és per a tots” i que “compta amb la col·laboració de la resta de comissions festeres, ja que la festa a Xàbia és de tots i per a tots”.

 

La programació començarà amb la jornada de donació de sang el dia 24 d'abril i compta amb diverses cites de tall solidari com la nit del 24 amb el sainet a càrrec del grup Valentes i Positives que té un donatiu de 5 euros per a l'Associació Espanyola Contra el Càncer, i el dimarts dia 30 d'abril amb un concert solidari de la banda Jove del Centre Artístic Musical i Petit Arts d'Ars Nova a benefici d'Aspanion Xiquets amb Càncer.

 

El dimecres dia 1, serà el dia del xiquet, amb despertà, paella gegant a partir de les 13.30 hores al Parc Montaner i cercavila a les 20.00 hores per a recórrer les creus de maig i els aparadors. Aquesta cercavila acabarà en Duanes de la Mar.

 

El dia 2 de maig serà l'ofrena a Jesús Nazareno i en finalitzar serà la desfilada d'indumentària tradicional festera organitzat per la Comissió 75 en col·laboració amb Isabel Martí.

 

El dia 3, és el dia de Jesús Nazareno, començarà la jornada amb un volteig general de campanes; una despertà amb la Banda del Centre Artístic Musical, a les 12.00 hores serà la solmene eucaristia cantada pel Cor Parroquial, i en finalitzar es lliuraran els diplomes als mayorales 2024. Ja a la vesprada, a partir de les 19.00 hores, serà la solemne processó de pujada de la venerada imatge a l'Ermita del Calvari.

D'altra banda, del 26 al 29 d'abril, seran les sessions de bous al carrer en la placeta del Convent.

 

En la presentació Vicente Tur ha destacat que els dies 30 d'abril i 1 de maig, el tridu a Jesús Nazareno serà en sufragi de Juan Bautista Bolufer Cruañes i Pepa González Berenguer. Així mateix, ha subratllat que la Confraria ja compta amb uns estatuts i un reglament per a regular el seu funcionament intern.

 

Per part seua, Antonio Roselló, ha recordat que per a aquestes festes, la Confraria ha realitzat una restauració de la imatge de Jesús Nazareno en la qual entre altres, el restaurador local, Vicent Català, ha realitzat: neteja de policromies, reintegració cromàtica puntual, acabat de protecció de la imatge, ressanat i acabat de protecció de la fusta.

 

Mayorales 2024: Miguel Casabó Buigues, Juan José Ferrer i Pons, Óscar Álvaro España, Vicente Montilla Catalá, Jaime Gisbert Ern, Vicente José Ortolá Vañó, Vicente Miralles Serrat i José Antonio Crisóstomo Sapena.