Rosa Cardona: “Xàbia està fent els deures en matèria de subministrament hídric”

06 abr 2024 Primera reunió de l'Observatori de l'Aigüa

L’Observatori de l’Aigüa de Xàbia va abordar ahir dimecres la situació hídrica en la qual es troba el municipi i les perspectives per a la temporada estival.

 

L'alcaldessa, Rosa Cardona, va agrair l'assistència al gran nombre de participants i va recordar que “Xàbia està fent els deures en matèria de recursos hídrics i cal continuar realitzant un consum responsable de l'aigua”.

 

D'altra banda, el gerent de l'empresa municipal d'aigües, Amjasa, José Luis Henarejos, va fer un repàs per la situació del municipi i els indicadors hídrics. En la seua intervenció va posar damunt de la taula la realitat de les dades pluviomètriques, i que la falta de pluges ha provocat que en aquests tres primers mesos de l'any el consum d'aigua s'haja disparat respecte als anys anteriors.

 

Des de l'equip d'Amjasa, van remarcar que els pous d'aigua dolça dels quals disposem presenten uns nivells correctes, ja que existeix un equilibri entre la producció de la dessaladora i l'aigua d'aqueixos pous.

 

En la seua intervenció Henarejos, va destacar la importància de continuar estalviant aigua i d'ací la campanya “Cada gota compte, us necessitem”, que en una primera fase s'està remetent via postal a habitatges turístics, i s'emportarà als col·legis.

 

Per part seua, l'alcaldessa va remarcar que “es continuarà treballant en la millora de tot el cicle integral de l'aigua i de tot això s'informarà en aquest fòrum”. Posant com a exemples que en el pròxim Observatori s'abordarà el sanejament i la reutilització de l'aigua depurada.