L’Arxiu Municipal de Xàbia conservarà el fons personal dels germans Vicent i Pepe Molina Ivars

31 mar 2024 Vora 10.000 fotografies, 339 dvd’s i 45 cintes de vídeo format ‘Súper 8’

L’Arxiu Municipal de Xàbia ha rebut una donació del fons personal audiovisual i fotogràfic dels germans Vicent i Pepe Molina Ivars, uns fons que són testimoniatge de la vida de Xàbia des dels anys 60’s fins a l'actualitat.

 

En concret són 9963 fotografies de la vida quotidiana, actes festius, culturals i esportius que daten des de 1970 fins a l'actualitat; 339 dvd’s d'actes festius i culturals, de 1990 a 2019; i 45 cintes en format súper 8, de temàtica variada (Fogueres, festes de Santa Llúcia, Jesús Nazareno, actes taurins, esdeveniments esportius, sainets, catàstrofes naturals, obres en el municipi o dels fires d’Artesania), des de 1973 a 1989.

 

Vicent i Pepe Molina Ivars són molt coneguts entre els veïns i veïnes de Xàbia, la seua afició a la fotografia i al vídeo va fer que registraren tots aquests esdeveniments que ara conservarà l'arxiu municipal. Tots recordaran la seua afició a gravar les festes, inicialment en format Súper 8 i amb el pas dels anys en diferents formats. D'ací el seu extens arxiu i el seu especial afecte per a conservar-lo, ja que les fotografies més velles es troben en perfectes condicions.

 

La regidora de Cultura, Mavi Pérez, i l'arxiver municipal, Juanjo Mes van formalitzar ahir la primera part del procés de donació del fons Molina Ivars que té com a finalitat garantir la conservació i difusió entre els investigadors i la ciutadania en general.

 

“Els germans Molina Ivars ens han cedit aquest fons a l'Ajuntament i des d'ací vull agrair-los aquesta cessió, és molt important per a tot el poble de Xàbia poder disposar de tota aquesta memòria gràfica”, ha remarcat la regidor.

Pérez a més, ha afegit, que obrir les caixes de les fotografies “és obrir un gran bagul dels records per a moltes generacions, és destapar una gran part de la nostra història i de les nostres arrels”.

 

Finalment, l'edil ha comentat a més que ara el “Arxiu s'enfronta a la tasca del processament de tots els documents”, un treball ardu que permetrà que siga accessible per a tots.