El Xàbia Folk es celebrarà del 10 al 12 de maig

28 mar 2024 Enguany el festival aposta per acostar la música folk als escolars

El festival Xàbia Folk se celebra els pròxims 10 i 12 maig en la carpa que s'instal·larà en la plaça de la Constitució amb l'habitual concert de presentació el dia 26 d'abril i el de clausura que es realitza en l'Ermita de Santa Llúcia.

 

La regidora de Cultura, Mavi Pérez i els membres de la Romàntica del Saladar, Tolo Bas i Joan Buigues, han presentat el cartell de l'edició 22 d'un certamen que està consolidat i fa una aposta enguany per acostar la música folk als escolars amb un concert a càrrec de Pep López i Sopars de Duro en el Col·legi Port de Xàbia (a les 12.00 hores del divendres 10 de maig).

 

El divendres 26 d'abril serà la presentació oficial del festival a càrrec del grup Krama, a la Casa de Cultura a partir de les 20.00 hores.

 

Ja el 10 de maig i en la plaça de la Constitució, Són d’Embat obri el cartell a partir de les 22.30 hores; el dissabte hi haurà doble sessió a les 19.30 a la Casa de Cultura actuarà Alicornio i a la nit a les 22.30 hores en la plaça de la Constitució Acetre.

 

El diumenge serà el concert de clausura del festival en l'Ermita de Santa Llúcia, a partir de les 12.00 hores amb Bruel.

 

En la presentació la regidora de Cultura ha subratllat que el Xàbia Folk és la representació d'una aposta per les nostres arrels, per la nostra història i per la nostra música” i ha afegit que enguany s'ha incorporat un concert per al públic infantil amb la finalitat d'acostar aquest tipus de música als més xicotets. “Treballem per cuidar la nostra essència i ho fem a través d'una cultura assequible, pròxima i per a tots els públics”, ha conclòs.

 

Per la seua part des de la Romàntica del Saladar, Joan Buigues, ha recordat que en els seus inicis el festival va fer una aposta perquè la música folk i popular arribava als col·legis, i enguany per fi s'ha aconseguit. Serà amb un concert de Pep López i Sopars de Duro està dirigit a escolars de Primària “perquè es divertisquen amb la música”.

 

Quant als grups del cartell, Buigues ha destacat que mantenen el criteri del folk de sempre, siguen “grups valencians i/o figures emergents o consolidades”.

 

Programació completa:
26 d'abril: a les 20.00 hores, a la Casa de Cultura (presentació oficial): KRAMA

10 de maig: 12 hores, en el Col·legi Port de Xàbia (sessió familiar): PEP LÓPEZ I SOPARS DE DURO

10 de maig: 22.30 hores, en la Plaça de la Constitució: SONS D'EMBAT

11 de maig: 22.30 hores, en la Plaça de la Constitució: ACETRE

12 de maig: 12.00 hores, en l'Ermita de Santa Llúcia: BRUEL