La Policia Local de Xàbia crea un grup d'intervenció ràpida i immediata format per 13 agents

26 mar 2024

La Policia Local de Xàbia en el seu procés continu de millora del servei ha creat una unitat coneguda com ERIS (Esquadra Rapida d’Intervenció i Suport) que serà els primers intervinents en qualsevol mena de situació violenta que requerisca una resposta contundent per part del cos local de seguretat.

 

Aquesta unitat està formada per 13 agents que segons va explicar l'Intendent Cap de la Policia Local, José Antonio Monfort que han rebut “una formació especialitzada i ajudaran la resta de companys a resoldre situacions complexes”. Així mateix, han realitzat un curs especialitzat d'atenció en emergències per als membres de les Forces i Cossos de Seguretat, que permetrà atendre els ferits, mentre arriba l'assistència sanitària.

 

Monfort va subratllar que aquesta unitat permetrà a la Policia Local “ser més àgil en la resolució de certes problemàtiques per a resoldre situacions complexes”. Com a control de persones, vehicles, incidents fora de control, així com vigilància a les urbanitzacions.

 

La Unitat Eris es recolzarà en altres unitats que formen la Policia Local com la unitat canina amb Kosmo i Khalan, la unitat de dron que compta amb dos aparells d'aquest tipus; la unitat canina especialitzada en la cerca de persones i controls antidroga, i la unitat de dron que s'encarrega també de la cerca de persones, el control dels incendis (cercant punts calents per a dirigir l'operatiu d'extinció) o el control d'esdeveniments massius per exemple els passejos durant els períodes vacacionals o els grans esdeveniments com a festivals de música o concentracions de gent com la cremà o la nit dels Focs de Sant Joan.

 

En la presentació l'alcaldessa, Rosa Cardona, va remarcar que la Policia Local està “en contínua formació i millora” alguna cosa que és possible amb eines com la participació en el Fòrum Europeu de Seguretat que “ens posa en contacte amb cossos de ciutats com Niça, Lieja, Torí o Madrid”. En aqueixos fòrums –va continuar- “adquireixen uns coneixements que estan aplicant en moltes de les intervencions que fan en el seu dia a dia”.

 

Cardona va agrair el treball i l'esforç tant de l'Intendent Cap, José Antonio Monfort com del coordinador, Fernando Gaona, perquè aqueixes experiències s'hagen pogut traslladar al municipi, una d'elles és precisament la unitat ERIS.

 

Finalment, l'alcaldessa va remarcar que aquesta formació, el treball diari dels agents i el suport del govern local “permet que hàgem arribat fins ací i que cada dia tinguem una seguretat ciutadana que garantisca al nostre poble la protecció necessària”.

 

Unitats de la Policia Local:

 

Existents: Unitat d'Investigació d'Accidents de trànsit; Agent tutor; Agent especialitzat en educació viària, Violència de gènere, unitat canina Kosmo i Khalan

 

Noves: Unitat d'Integració i Medicació, Unitat de Dron i ERIS.