La jornada contra la Basuraleza de Xàbia retira 137 quilos de residus del llit del Gorgos

20 mar 2024

Una trentena de voluntaris van participar el dissabte en la jornada contra la Basuraleza organitzada per la regidoria de Medi Ambient, el projecte Allibera, Seobirdlife i la col·laboració de l'empresa Tetma (responsable de la recollida de residus i neteja viària), el grup “Xàbia, et vull neta”, la Creu Roja de Xàbia, i l'empresa municipal d'aigües de Xàbia, Amjasa.

 

Centrats en tres trams del llit del riu Gorgos (des del Pont del Llavador fins al pont de la Via Augusta), els voluntaris van retirar en total 137 quilos de residus: 27kg d'envasos, 14.5 kg de paper i cartó, 19kg de restes de vidre i altres 77 kg de residus d'altres tipus.

 

El regidor de Medi Ambient, Juanlu Cardona va agrair el treball de tots aquests voluntaris així com de l'empresa responsable de la recollida dels residus que es va encarregar de donar-los el tractament adequat.

 

Cardona va subratllar que des que va entrar al departament un dels objectius que es va marcar va ser convocar de forma periòdic jornades de neteja dels diferents espais naturals de Xàbia “per a conscienciar tot l'any de la importància de cuidar-los i que puguem deixar-los a les generacions futures tal com ens el van deixar els nostres avis”.