Marina Ruiz, primera guanyadora del premi Xàbia Empren Joves

18 mar 2024

Marina Ruiz, i la seua proposta empresarial “Mascontentes” es va ajudar a pujar amb el primer lloc en la I edició del premi Xàbia Emprén Joves que va convocar la regidoria de Dinamització Econòmica en el marc de la VII jornada Xàbia Emprén celebrada el divendres a la vesprada.

 

Ruiz va presentar un projecte empresarial batejat amb el nom de "Mascontentes" que ofereix un allotjament vacacional per a mascotes, i va aconseguir convèncer al jurat format pel regidor de Dinamització Econòmica, Juanlu Cardona, la gerent del Creama, Rosario Donderis, dos tècnics de la regidoria, la presidenta del Rotary Club Xàbia, Andrea Salern, el CEO de l'empresa local Asevi Home Brands, Salvador Pons i un membre de Jovempa Marina Alta.

 

En segona posició va quedar Michelle Ciobanu, amb la seua proposta "Training brain" de servei d'atenció psicològica online, i tercer va ser Alejandro Cholbi, amb "Sweet Bakery Xàbia" i pastisseria per a persones amb intolerància al gluten. Ruiz rebrà un xec de 500 euros, Ciobanu un de 300 i Cholbi 200 euros.

 

La jornada va comptar amb la participació d'Aitor Carratalà, CEO de Timpers Brands i de Salvador Pons d'Asevi Home Brands, que en una taula redona van exposar en què consisteixen les seues empreses, Pons com una empresa familiar pot arribar a tenir presència en més de 20 països; mentre que Carratalà va contar l'apassionant història de Timpers, una empresa es dedica a la fabricació de calçat, i des de fa uns anys forma part del conjunt de societats mercantils que compten amb el suport de Llançadora, la incubadora empresarial de Juan Roig.

 

 

La conclusió va ser en gran amb una xarrada motivadora a càrrec de l'economista, Emilio Duró qui va convidar als joves estudiants que van acudir a les jornades, així com a la resta d'assistents, a "no tenir por a res"; "a no tenir ego, perquè és un mal en la vida" i a reflexionar sobre que quan tinguen "un perquè viure, sobreviuran". Va durar va realitzar diverses dinàmiques per a motivar a tots els presents, entre altres cantar a l'uníson un dels himnes del mític grup Queen, en el concert contra la sida en 1985 en Wembley, en el qual Freddie Mercurie cantava amb el públic "Eo, eooo".