Esports i el Centre de Salut de Xàbia formen els primers grups del programa “En Moviment”

17 mar 2024

La regidoria d'Esports i el Centre de Salut de Xàbia han celebrat una reunió de coordinació sobre el funcionament del programa En Moviment, un projecte que promou l'exercici i l'activitat física, com a elements essencials per al manteniment i la millora de la salut i la prevenció de les malalties.

 

En la trobada van participar la coordinadora del Centre de Salut, María José Mulet, la coordinadora d'Infermeria, Begoña Moral, el regidor d'Esports, Toni Molina, i el coordinador de la regidoria, Francisco Bisquert.

 

Segons ha explicat el regidor, en total ja són una trentena les persones que s'han integrat en aquest projecte, la qual cosa ha permès formar dos grups, que “començaran en breu les classes”.

 

“Tots ells han sigut derivats pel Centre de Salut que és qui recomana als pacients en funció de les seues patologies la pràctica d'exercici”, ha comentat l'edil.

 

El programa està dirigit a persones malaltes amb la finalitat de reduir el risc de patir patologies cardiovasculars, hipertensió arterial, càncers o diabetis, entre altres; ajuda a controlar l'obesitat i el percentatge de greix corporal; incrementa la densitat òssia i enforteix el sistema muscular, augmenta la forma física i millora la capacitat de fer esforç sense fatiga.

 

A més, la pràctica habitual d'exercici físic millora l'estat d'ànim i disminueix el risc de patir estrès, ansietat i depressió, i augmenta així l'autoestima i el benestar emocional. Però també, fomenta la sociabilitat, i contribueix a augmentar l'autonomia personal i la integració social, amb tots els beneficis que es deriven d'això

 

El programa està dirigit a persones majors d'edat, ciutadans residents i/o empadronats en els municipis, i amb assignació d'Atenció Primària. A més, es dirigeix prioritàriament als grups poblacions i patologies de risc; i persones inactives.

Té una permanència mínima de sis a nou mesos, la participació és totalment gratuïta i s'imparteix en el Pavelló d'Esports Miguel Buigues Andrés.