La Maleta Lila arriba a l'IES La Mar de Xàbia

05 mar 2024

La Biblioteca Pública de Xàbia ha portat a l'IES La Mar de Xàbia el projecte de la Maleta Lila, que reuneix un grup d'obres que incideixen en la coeducació en valors, per a celebrar el dia de la Dóna.

 

Aquest projecte està organitzat per les Biblioteques Municipals de Gata de Gorgos i Altea i consisteix en un ampli lot de llibres, recomanats per a totes les edats, que revaloritza el paper de la dona i la igualtat, i incideix en la coeducació en valors. Aquests llibres vénen en diverses maletes de color lila.

 

Des de la Biblioteca Pública de Xàbia han incorporat a aquest catàleg, uns exemplars propis de novel·les i còmics de temàtica LGTBi.

 

Segons ha explicat el director de la Biblioteca, Josep Castelló, l'objectiu de la iniciativa és que els alumnes i el professorat puguen agafar els llibres d'aquesta maleta, del 4 al 18 de març, el termini en què estarà la maleta en el centre educatiu. Posteriorment la maleta s'emplaçarà a la biblioteca de Duanes.

 

L'acte de lliurament d'aquest projecte especialitzat en llibres d'igualtat va comptar amb la presència de la regidora de Cultura i Educació, Mavi Pérez, qui va fer lliurament formal de la maleta a la directora de l'IES La Mar, Ángela Boronat, durant l'hora d'esbarjo.

 

La regidora de Cultura i Educació, Mavi Pérez, ha remarcat que l'educació és una eina per a la igualtat ja que tots “hem de lluitar des de tots els àmbits per la igualtat i la llibertat entre homes i dones”.