Xàbia s'uneix a la campanya contra la Basuraleza

02 mar 2024

La regidoria de Medi Ambient de Xàbia ha organitzat junt Creu Roja Xàbia, i la col·laboració de l'empresa responsable de la recollida del fem i neteja viària, Tetma, així com el Rotary Club Xàbia, el grup “Xàbia Et vull Neta!” una jornada de neteja del llit del riu Gorgos en el marc del moviment ‘contra la basuraleza’, el pròxim 16 de març.

 

La jornada començarà a les 10.00 hores i la intervenció se centrarà en tres punts del llit del riu, en l'encreuament amb el Camí Tapies, entre el pont de l'Aldi i l'IES La Mar i des de l'IES la Mar cap avall (a l'altura de la Via Augusta, on es troba l'accés per als kayacs, enfront de l'àrea esportiva dels Mesquides).

 

Cardona ha explicat que l'Ajuntament s'ha unit al moviment Allibera ‘units contra la basuraleza’ impulsat per les ONG’s SeoBirdlife i Ecoembes, ‘basuraleza, 1 metre quadrat pels rius’ amb la finalitat de promoure aquest tipus de jornades per a “eixir tots a la muntanya o la platja, per a intentar reduir el fem i els residus que hi ha en la naturalesa a zero”.

 

L'edil ha remarcat que el govern local es va posar com a objectiu promoure més jornades de neteja al llarg de tot l'any, perquè és necessari incrementar la conscienciació i el respecte de tots els veïns i veïnes per “protegir l'entorn i deixar a les generacions futures un territori com a mínim, com el que ens van deixar els nostres avis”.

 

Per a participar en aquesta jornada és necessari formalitzar una inscripció prèvia en el correu electrònic: lourdes.ortunyo@ajxabia.org o al telèfon 616159323.