La regidoria de Seguretat Ciutadana Xàbia cerca en la fira Sicur les últimes novetats en equipaments per a la Policia Local i Protecció Civil

01 mar 2024

El regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Ortolá, l'Intendent Cap de la Policia Local, José Antonio Monfort, el Cap de l'Agrupació de Protecció Civil, José Serra i el Sotscap, Rafael Bisquert han visitat aquests dies la fira Sicur en el recinte firal d'Ifema de Madrid.

 

Ortolá ha explicat que el motiu de la visita a aquest certamen, que és un referent internacional en la seguretat, ha sigut conèixer de prop les tendències en les quals es mou la seguretat ciutadana i les aplicacions que puguen ser d'utilitat per al municipi.

 

Però també recaptar informació sobre els proveïdors de vehicles d'emergències per a la flota de la Policia Local i Protecció Civil. “Hem pogut veure les diferents opcions que ofereix el mercat per a reforçar la nostra flota, ja que una de les prioritats del govern és que tant la Policia Local com Protecció Civil compten amb els millors mitjans materials disponibles”.

 

Segons ha comentat l'Intendent Cap, José Antonio Monfort, l'Ajuntament té una reserva de crèdit de 85.000 euros per a adquirir un vehicle de primera intervenció per a Protecció Civil per a incendis forestals. Aquest nou vehicle haurà d'incorporar entre altres un depòsit d'aigua, una bomba així com el material necessari per a aqueixa primera intervenció.

 

A més, Monfort ha assenyalat que en aquesta fira Xàbia ha sigut protagonista en un dels estands ja que l'empresa desenvolupadora de l'APP “Xabia Alerta”, l'ha presentada com una aplicació tecnològica capdavantera al servei de la seguretat ciudadana. Una APP que connecta als veïns i veïnes amb la Policia Local i que possibilita als particulars o comerços contactar amb els agents quan es pateix una situació de perill o manar avisos quan s'és testimoniatge de delicte. Inicialment s'han catalogat sis tipus d'alertes: agressió sexista, emergència mèdica, robatori, incendi, botó del pànic (per a altres delictes) o contacte directe amb el 112.