La Comissió de Fogueres farà una presentació dedicada a tots els càrrecs festers d'aquests 75 anys

26 feb 2024 A l'abril tindrà lloc una mostra de l'evolució de la indumentària tradicional i tot el mes de juny hi haurà una exposició retrospectiva dedicada al 75 aniversari en el Centre d'Arts Lambert.

La Comissió de Fogueres va revelar alguns dels actes que ha preparat amb motiu de la celebració aquest 2024 del 75 aniversari dels festejos dedicats a Sant Joan a Xàbia, un programa que ha preparat al costat dels festers de tots aquests anys en la Comissió 75 aniversari.

 

El programa del 75 aniversari començarà prompte, en el marc dels festejos dedicats a Jesús Nazareno, una desfilada d'indumentària festera tant masculina com femenina, la qual cosa permetrà repassar com han evolucionat els vestits en tots aquests anys. També la Comissió està elaborant un vídeo que arreplegarà anècdotes i testimoniatges de tots els festers.

 

Ja el mes de juny una exposició que repassarà la història de la festa amb fotografies que han cedit nombrosos veïns i veïnes de tots aquests anys, la mostra es podrà visitar en el Centre d’Arts Lambert que es convertirà aqueixos dies en un “Museu de la festa”.

 

El dia 9 hi haurà una presentació especial dedicada al 75 aniversari (hi haurà per tant tres presentacions: infantil, major i 75 anys); el dia 22 hi haurà tres cercaviles especials accessibles a totes les persones participants i una missa en la parròquia de Sant Bartolomé, a més, una ofrena en la qual participaran tots els històrics càrrecs, incloses les dames d'honor i l'Estudiantina rondarà a tots els càrrecs. El recorregut d'aquesta ofrena també ha sigut retallat perquè tots puguen participar i la Comissió de Fogueres es posa a la disposició de les persones que necessiten suport durant tot el trajecte.

 

El dia 23, serà la desfilada de Carrosses per a la Comissió 75 anys i el 24 serà la desfilada habitual amb la Quintà, la reina infantil, major i les quintades que compleixen 5,10 i 15 anys juntament amb col·legis i la resta de Comissions festeres de Xàbia.

 

D'altra banda, la Comissió de Fogueres ha anunciat que hi haurà dues jornades especials de música, d'una banda una nit de rock en valencià –el dia 14 de juny- amb Arsènic, Xavi Sarrià i The Tyets”; mentre que, el 21 serà el plat fort de les festes amb Macaco.

 

En la roda de premsa la presidenta de la Comissió, Carmen Andrés, va recordar que tots aquests actes han sigut possibles amb el treball de la Comissió 75 anys, formada per 25 festers (la més major de 65 anys i la més xicoteta de 20 anys) i va assenyalar que fins al 31 de març continuaran arreplegant fotos per a l'exposició recopilatòria dels Fogueres de Sant Joan a Xàbia.

 

Referent a això, la regidora de Festes, Mavi Pérez, va agrair a totes les persones que formen part d'aquesta comissió pel seu “treball desinteressat” per a tirar avant aquest aniversari i “poder fer una celebració digna per al nostre poble”.

 

També va insistir que tots aquells que tinguen fotografies de les Festes Santjoaneras de tots aquests anys s'acosten a la Casa de Cultura per a cedir-les i poder incloure-les en aqueixa exposició retrospectiva. A més, l'equip de la Casa de Cultura els digitalitza les fotografies ja que la majoria d'estan en paper.