Els alumnes dels IES Antoni Llidó i La Mar preparen unes cançons reivindicatives per al 8M

19 feb 2024 La programació per a commemorar el dia internacional de la Dona involucra a les regidories d'Igualtat, Cultura i Esports

L'Ajuntament de Xàbia ha preparat una àmplia programació per a commemorar el dia Internacional de la Dona que mescla la reivindicació dels drets de la dona amb Cultura, Esport i Música, en una agenda completa elaborada per les regidories d'Igualtat, Cultura i Esports.

 

Aquesta programació ha donat principi aquest mes de febrer amb uns tallers de creació musical de la mà dels alumnes de l'IES La Mar i l'Antoni Llidó. Els escolars al costat del cantant de Smoking Souls, Carles Caselles, estan creant quatre temes que es presentaran oficialment en l'acte institucional del 8M en la plaça de l'Església.

 

Des del 23 de febrer el Museu Soler Blasco acull l'exposició “Pobladors d’Art, una mostra col·lectiva multidisciplinària amb les artistes: Alba Vega, Alicia Nuñez, Animal de Bancal, Aran Viana, Cristina Minguillón, Dol Vicens, Elia Massanet, Laura Serradilla, Lidia Santacreu, Mar Fornés, Marina Mulet, Matilde’s Father, MireiaCreativa, Paqui Fornet, Pau López, Rosario Caselles i Teresa Fons. La mostra s'inaugurarà a les 19 hores, i es podrà visitar fins al 24 de març.

 

El 7 de març, la Biblioteca del Centre Històric acull la presentació del llibre “Desconcerts” d'Adriana Serlik serà a partir de les 19.00 hores.

 

El dia internacional de la Dona, se celebrarà l'acte institucional en la plaça de l'Església amb la lectura del manifest i la presentació de les cançons creades pels alumnes dels IES. A partir de les 12.00.

 

El 9 de març, el teatre serà el gran protagonista amb l'obra “Esqueix, un estiu al teu ventre” a càrrec de la companyia “Va com va”, sobre els vincles maternals.

 

El 14 de març, el Conservatori acull la IV edició de “Els Dons en la música”, un concert on les protagonistes són elles organitzat pel Conservatori Professional de Musica de Xàbia. Començarà a les 20.00 hores. El llibret d'aquest concert arreplega peces d'Alice Gomez, Clara Schumann i Giselle Galos, entre altres.

 

Per part seua, en matèria d'esports, la programació va començar a rodar el passat 28 de gener amb una partida de Pilota en el Trinquet de Xàbia, amb equips femenins, i la Masterclass de Zumba a càrrec del Club Rítmica Xàbia. El divendres 23 de febrer el Club Lluita Dimonis oferirà un taller d'Immersió a la Capoeira.

 

El 10 de març, de la mà del Club Nàutic Xàbia i la seua secció de rem serà la III edició de la Regata de Rem de la Dóna, i el 16 de març de 10.00 a 12.30 hores el Club de Karate Washinkai i el Muay Thai Bou Prats ofereixen un taller de defensa personal. A més, el 30 de març el Club de Tennis Taula de Xàbia organitza el campionat “Ping Pong per a elles i open femení a Xàbia”.

 

Finalment, la programació d'esports conclou el dia 7 d'abril amb la Cursa de la Dóna.

 

“Aquestes accions les posem en marxa juntament amb els Clubs de Xàbia”, ha destacat el regidor Toni Molina, qui a més ha recordat que enguany són cinc les dones que forma la campanya “Dóna i Esport”, cinc esportistes que van ser triades pel Consell de l’Esport (Estrella Gámez club esportiu Artistica Montgó, Ana Bisquert Club Esportiu llebeig, Marisol Ponce i Dora Roselló del Club Muay Thai Bou Prats i l'Equip Femení de Rem del Club Nàutic Xàbia.

 

En la presentació la regidora de Cultura, Mavi Pérez, ha assenyalat que la programació cultural és “un altaveu social en el qual tot el que ho desitja puga manifestar les seues reivindicacions”. Per això “és un espai lliure i obert de caràcter transversal”.

 

Per part seua, la regidora d'Igualtat, Fátima Jarjor, ha agraït el treball realitzat pel seu departament per a coordinar aquesta àmplia programació i s'ha posat a la disposició de les associacions de Xàbia per a treballar junts per a millorar-la i en definitiva per als projectes que vulguen posar en marxa.