L'alcaldessa rep a un grup de dones ucraïneses que estan passant uns dies a Xàbia

13 feb 2024

L'alcaldessa de Xàbia, Rosa Cardona, i la regidora d'Igualtat, Fátima Jarjor han rebut aquest dimarts a un grup de 30 dones d'Ucraïna que estan passant uns dies en el nostre municipi de la mà de l'associació Cultura contra les bales.

 

Les dones, els xiquets i els joves són la baula més feble de la guerra entre Ucraïna i Rússia, i aquesta associació organitza viatges perquè puguen desconnectar de la guerra durant unes setmanes.

 

A Xàbia, aquest grup de dones han realitzat diferents activitats com a classes de flamenc, han visitat la Confraria de Pescadors i han après a cuinar plats del receptari espanyol com la truita de creïlles, de la mà de les cuineres del Col·legi Port de Xàbia. Aquestes activitats han sigut possible amb la col·laboració de, entre altres, el Rotary Club Xàbia.

 

L'Ajuntament ha assumit el menjar d'aquestes dones en aqueix centre educatiu i avui han volgut tenir un xicotet detall amb l'alcaldessa i la regidora. Els han lliurat un xicotet tapís en el qual destaquen els colors groc i blau (de la bandera del seu país), un llibre, així com unes polseres en les quals es pot llegir “Be brave like Ukraine” (es forta com Ucraïna). Després del lliurament les dones han cantat l'himne nacional del seu país.

 

No és la primera visita que organitza l'associació a Xàbia, ja que fa uns dies, va ser un grup de joves els que van gaudir de la calidesa i acolliment dels veïns i veïnes.