Els alcaldes de la Marina Alta es reuneixen a Xàbia amb el director general de Medi natural i Animal

11 feb 2024 Sobre la taula la problemàtica de la plaga de senglars i les mesures que està impulsant el nou Consell

L'Ajuntament de Xàbia ha acollit aquest divendres una reunió dels alcaldes de la Marina Alta amb el director general de Medi natural i Animal, Raúl Mèrida, amb la finalitat de traslladar-li la problemàtica que té la comarca amb la plaga de senglars que des de fa anys estan destrossant camps de cultiu i suposa greus afeccions a la biodiversitat.

Aquesta trobada es produeix després de les gestions realitzades per l'alcaldessa, Rosa Cardona, que va arreplegar el guant dels primers edils de la comarca en una de les últimes reunions de la Xarxa d'Alcaldes, en la qual es va abordar la necessitat d'abordar aquesta problemàtica. Aqueix dia Cardona es va comprometre a contactar amb el director general i organitzar una reunió amb ell, perquè tots pogueren traslladar la problemàtica.

En la reunió, a la qual també ha acudit l'alcaldessa d'Oliva, Yolanda Pastor, el director general s'ha posat a la disposició dels alcaldes i els ha traslladat que s'està avançant en la convocatòria d'ajudes als ajuntaments per a controlar la plaga de senglars. En concret, la norma es troba ara mateix en fase d'exposició pública, igual que l'ordre que regula la caça i el control d'aquests animals.

El responsable ha explicat que, actualment, controlar la població de senglars és essencial per a protegir a la resta d'animals i la biodiversitat. La presència dels senglars, a més de suposar un perill per a l'ésser humà, constitueix un greu problema mediambiental.

Els alcaldes dels municipis de la Marina Alta han exposat els principals problemes amb els quals es troben per a abordar la sobrepoblació de senglar en els seus municipis.


Després de la reunió l'alcaldessa, Rosa Cardona ha agraït la “total predisposició” del director general per a escoltar als alcaldes de la Marina Alta que veuen cada dia com els senglars destrossen camps, zones verdes i fins i tot provoquen accidents de trànsit.

“Ens ha traslladat que a partir d'ara la Conselleria donarà facilitats per al control d'aquesta plaga”, així com “la total col·laboració per a controlar aquesta espècie”, ha subratllat l'alcaldessa, qui ha remarcat que els ajuntaments “hem de treballem cada dia per a protegir la nostra biodiversitat i un dels seus múltiples eixos d'actuació és la protecció i control de les plagues”, com succeeix en l'actualitat.