Xàbia estrena la capitalitat del Creama amb la reunió del Consell Rector de l’Acord Comarcal per l’Ocupació

06 feb 2024

L'Ajuntament de Xàbia ha acollit la reunió del Consell Rector de l’Acord Comarcal per l’Ocupació, un acord que impulsat pel Creama que treballa per a fomentar les polítiques actives d'ocupació a la Marina Alta, en el qual constitueix un dels primers actes que organitza amb motiu de la capitalitat anual del Creama que assumeix aquest 2024.

 

La reunió ha sigut inaugurada pel director general d'Ocupació i Formació, Elías Amor, el president del Creama i diputat de Desenvolupament Econòmic i Projectes Europeus, Carlos Pastor, la gerent del Consorci, Rosario Donderis i l'alcaldessa, Rosa Cardona.

 

En les seues intervencions, el director general, Elías Amor, ha subratllat que el Creama i la Marina Alta amb aquest pacte estan en la tercera posició de la Comunitat “pel volum d'activitat que presenta” i ha manifestat la intenció del seu departament que siga una guia per a altres pactes territorials en les tres províncies. Amor ha anunciat unes jornades en cada província “per a intercanviar experiències” i que el Creama present les seues línies de treball com Observatori de la Marina Alta, la iniciativa Passport Marina Alta, el Punt Nàutic i la Xarxa Agrícola.

“Es tracta –ha afegit- de bones pràctiques en matèria de desenvolupament local, des de la perspectiva del diàleg social i la negociació col·lectiva a nivell territorial”.

 

Per part seua, el president del Creama i diputat de Desenvolupament Econòmic i Projectes Europeus, Carlos Pastor ha assenyalat que un acord d'aquestes característiques “és el més adequat” per a les polítiques d'ocupació a nivell comarcal, i ha instat al Consorci a i tots els ajuntaments a “continuar treballant en aqueixa línia”.

 

Mentre que l'alcaldessa de Xàbia, Rosa Cardona, s'ha referit al treball de l'Acord Comarcal Per l’Ocupació per a “establir les bases per a continuar treballant per la millora de l'ocupació en les nostres poblacions i la nostra comarca”.

 

Els acords que ha pres aquest òrgan comarcal han sigut: adhesió a la Confederació Empresarial Valenciana (CEV); els resultats de l'anualitat 2023 i les línies d'actuació 2024 dels projectes territorials; resultats de projectes desenvolupat en el marc de les ajudes destinades a la promoció de l'economia sostenible en la Comunitat Valenciana per a l'exercici 2023 en la modalitat d'ajudes a pactes d'ocupació i desenvolupament local.

 

32 ajuntaments i 14 entitats públiques i privades

 

L'Acord Comarcal per l’Ocupació impulsat pel Creama va nàixer en 2017 i en l'actualitat està format per 32 ajuntaments i 14 entitats públiques i privades de la Marina Alta com una forma per a aconseguir recursos a fi de desenvolupar les polítiques actives d'ocupació sobre la base del resultat de l'acord entre les administracions públiques, agents socials i altres actors que incideixen en aquestes polítiques.

 

Membres:

Ajuntaments: Creama, Alcalalí, l'Atzúbia, Beniarbeig, Benidoleig, Benigembla, Benimeli, Benissa, Calp, Castell de Castells, Dénia, Els Poblets, Gata de Gorgos, Lliber, Murla, Ondara, Orba, Parcent, Pedreguer, Pego, El Poble Nou de Benitatxell, Ràfol d'Almúnia, Sanet i Negrals, Sagra, Senija, Teulada, Tormos, La Vall de Gallinera, La Vall d'Ebo, La Vall de Laguar, El Verger, Xàbia i Xaló.

 

Entitats públiques i privades: Associació de Directors i Directores d'IES del País Valencià, Aehtma, Cambra de Comerç d'Alacant, Cedma, CEV, CCOO-PV Les Marines, UGT Les Marines, Stepv, Creu Roja Espanyola, Fevecta, Jovempa, Macma, Marina Alta Emprèn, Uned-Dénia i Grup Glorieta.