Xàbia i l'Àrea de Carreteres de la Diputació avancen en la millora de la seguretat viària en la carretera del Portitxol

04 feb 2024

L'Ajuntament de Xàbia i l'Àrea de Carretras de la Diputació han donat un impuls als treballs necessaris per a fer més segura per als vianants i ciclistes un dels trams de la carretera del Portitxol (CV-742, que és de titularitat provincial), en concret el que transcorre entre la rotonda de l'Avinguda del Pla (en el supermercat Consum) i la de la Guàrdia (en el supermercat Saladar).

 

Per aquest motiu, aquest divendres, el diputat de Carreteres, Arturo Poquet, va visitar la zona al costat d'alcaldessa, Rosa Cardona, el regidor de Seguretat, Juan Ortolá, i l'intendent Cap de la Policia Local. Poquet va explicar in situ els detalls d'un projecte que ha redactat el seu departament i que requereix de la coordinació entre les dues administracions i els propietaris de la zona perquè siga una realitat.

 

La proposta cerca la millora de la seguretat viària per a vianants i ciclistes en aquest tram aquesta via, que té una alta concentració de trànsit, tant a l'hivern com a l'estiu, ja que es tracta d'una via d'accés a les urbanitzacions, però també a les zones de bany més turístiques del municipi.

 

El projecte requereix d'un estudi de les alineacions dels terrenys que donen a aqueix tram, així com la cessió per part dels propietaris de sòl per a poder dur-ho a terme. En aquesta línia l'Ajuntament presentarà als propietaris quines són les necessitats.

 

L'alcaldessa va traslladar al diputat les peticions dels veïns de la zona, així com la sol·licitud d'una alternativa als "new jerseis" de plàstic que hi ha en voral del tram d'aquesta carretera que es troba entre a l'entorn de la Cala del Francès i la Creu del Portitxol. Una sol·licitud que va ser acollida amb predisposició per part del diputat.