Xàbia acull una jornada del Fòrum Espanyol per a la Prevenció i la Seguretat Urbana

01 feb 2024 Els pròxims 1 i 2 de febrer hi haurà una sessió dedicada a dispositius policials i grans esdeveniments

L'Ajuntament de Xàbia acull els pròxims 1 i 2 de febrer una sessió del Fòrum Espanyol per a la Prevenció i la Seguretat Urbana (FEPSU), del qual forma part Xàbia, que se centrarà en el debat dels dispositius policials i grans esdeveniments, amb la finalitat de compartir experiències pràctiques i posar-les en comú entre els diferents membres d'aquest fòrum.

 

La reunió se celebrarà en el Parador Nacional de Turisme de Xàbia i comptarà amb ponents d'experts en aqueixa mena de dispositius, perquè en menor o major grandària en totes les localitats i municipis es produeixen congregacions massives de gent i els cossos de seguretat han d'aprendre a organitzar-los i gestionar-los de la millor forma possible.

 

Segons ha explicat l'Intendent –Cap de la Policia Local de Xàbia, José Antonio Monfort, “aquest tipus de dispositius comporten una major o menor complexitat, per això és important jornades com aquesta per a conèixer les metodologies d'intervenció de les diferents organitzacions per a posar-les en valor i donar resposta als problemes de convivència i seguretat a les nostres ciutats”.

 

Monfort ha destacat que ja han confirmat la seua assistència a la jornada el president del Fòrum i director general de la Policia Municipal de Madrid, Pablo Enrique Rodríguez, al costat d'altres membres d'altres policies locals de Terol, Terrasa, Barcelona o Ponferrada. Així com la directora de Serveis de Prevenció de l'Ajuntament de Barcelona, Àngels Vila, el Sotsinspector en Cap Operatiu de la Unitat de Reforç d'Emergències i Proximitat, Divisió de Recursos Operatius i Suport de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Valeriano Lucas Casado; la cap de l'Oficina de Gestió d'Incidències de Convivència i Civisme de l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat, Manuel Martínez Vargas; la tècnica de gestió en la Secció de Prevenció, Convivència i Civimos de l'Hospitalet de Llobregat, Laura Gavilán Tomás; el Coordinador d'Administració i Serveis Transversals del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Toni Vegas López;

 

També participaran, membres de les Policies locals de la comarca i de la Safor, entre els quals destaquen el xabiero i Comissari Principal Cap de la Policia Local de Gandia, José Vicente Espasa; el cap de la Policia Local de Dénia, José Vicente Estruch Sabater; el cap de la Policia Local de Benissa, Pedro Cobos Campos; el de Mutxamel, Carlos Pomares; el de la Policia Local d'Altea, Vicent Soler. Al costat del cap de la Policia Local de Benitatxell, José Francisco Mayans Ferrer; el de Pego, Santiago Montero; l'Intendent Cap de la Policia Local de Calp, Juan Antonio Sánchez, i la cap de la Policia Local de Teulada, Ana García Buigues. I els Oficials de la Policia Local d'Ondara, Desiré Torres Molina i Antonio Galiano Viciano. Al costat d'ells alcaldes i regidors de les localitats veïnes.

 

El regidor de Seguretat i Protecció Ciutadana, Juan Ortolá, ha subratllat el fet que Xàbia aculla una de les sessions de treball de FEPSU i ha volgut agrair a la secretaria executiva del Fòrum haver-nos triat. “El nostre Intendent, el coordinador del Projecte i l'ajuntament han treball molt intensament perquè les jornades siguen un èxit i els assistents se senten com a casa”, ha remarcat l'edil

 

Per part seua, l'alcaldessa, Rosa Cardona, ha manifestat que “una mostra de la contínua millora de la nostra Policia és acollir aquest tipus de jornades de treball amb la finalitat d'aprendre noves metodologies que puguen aplicar en el seu dia a dia”. I ha reiterat l'agraïment a l'intendent Cap José Antonio Monfort i el coordinador, Fernando Gaona.